Home / Relatie / Psychologie

Relatie: naakt in bed, het geheim tot het geluk?

by Marlies de Pape ,
Relatie: naakt in bed, het geheim tot het geluk?© Thinkstock

Een recente opiniepeiling suggereert dat koppels die in adams- en evakostuum slapen, gelukkiger zijn dan anderen die een pyjama aan houden.

Dacht je ook dat er buiten enkele intieme knuffels, 's nachts niet veel kon gebeuren dat een invloed had op je relatie? Je kan wel al raden dat we je het vragen, omdat we zelf overtuigd waren. Een nieuwe enquête toont aan dat de koppels die naakt slapen, gelukkiger zouden zijn. Meer dan 1000 Britten van alle leeftijden werden ondervraagd en de studie toont aan dat de keuze van oufit 's nachts een invloed heeft op het welzijn van geliefden.

De studie werd aangevraagd door de organisatie Cotton USA en toont aan dat 57% van de ondervraagden die naakt slapen, gelukkig is in zijn relatie, terwijl maar 38 tot 48% van de koppels die in pyjama of nachthemd slapen, er geluk uit halen dat een impact heeft op hun relatie. Bovendien is het gezonder omdat je huid, die heel de dag verstopt wordt onder kleren, vrij gelaten wordt en je minder kans hebt op infecties aan de intieme delen. "De zachtheid van lakens op de huid moedigt openheid, transparantie en natuurlijk intimiteit aan, waardoor je uiteindelijk gelukkiger zal zijn", analyseert Stephanie Thiers-Ratcliffe van Cotton USA. Goed nieuws voor de 40% Britten die liefst naakt slapen, en zelfs nog meer bij de generatie boven de 55 jaar. Misschien is oud worden toch niet zo slecht, als je weet dat senioren, en meer in het bijzonder diegenen ouder dan 70 jaar, het toppunt van welzijn bereiken.

Laat jij je pyjama vannacht in de kast? Laat het ons weten op facebook!

Meer op wewomen.be:
Lingerie: waar hebben mannen een zwak voor?
Seksualiteit: wat vrouwen echt willen
31 jaar, de ideale leeftijd om tussen de lakens te duiken

Marlies de Pape
you might also like