Home / Relatie / Psychologie

Top 13 genante momenten in het begin van een relatie

by Marlies de Pape ,
Top 13 genante momenten in het begin van een relatie© Metropolitan FilmExport

Je hebt net een nieuwe liefde ontmoet. En je bent nog in het stadium waar je niet naar toilet durft te gaan en enkel slaatjes eet omdat je niet wilt dat hij denkt dat je een schrokop bent. Volkomen normaal: je hebt tijd nodig om elkaar in te schatten en je op je gemak te voelen. Daarom zijn er in het begin heel wat dingen waarvoor je wel door de grond zou willen zakken. Listing.

Op zoek naar een terrasje

Eerste afspraakje en hij stelt de beroemde vraag: "Naar waar gaan we?". Je liegt dat je de omgeving niet zo goed kent zodat je niet verantwoordelijk bent, en hij antwoordt ook niet echt eerlijk: "Ik ook niet", zodat het niet erg lijkt als het geen leuke plek is.

Uiteindelijk wandelen jullie een half uur rond om ergens in een sjofel café te eindigen.

Iets tussen je tanden

Je merkt iets groens op tussen zijn tanden dat niets anders blijkt te zijn dan een restje spinazie. Je durft er niets over te zeggen en schaamt je net zo erg als hij binnen elke uren, wanneer hij in de spiegel zal kijken.

Wanneer je thuiskomt, kijk je vlug in de spiegel om te zien of er niets tussen jouw tanden zit. Stilletjes lach je om de dag dat jullie tegen elkaar gaan zeggen "je hebt snot in je neus".

Begroeting op de tweede date

Het tweede afspraakje. Kust hij me of niet? Ik breek me er al twee dagen het hoofd over en kom een half uur te vroeg aan in de cinema zodat het aan hem is om te beslissen.

Nu alleen nog wachten tot hij er is, met een bonkend hart en zweetplekken die zich beginnen te vormen.

Seksscène in de cinema

Voor de eerste keer neemt hij voor een hele tijd je hand vast en dan duikt er ineens een lange seksscène op. Je hebt nog niet samen geslapen en begint helemaal te trillen bij het zicht op het scherm: waarschijnlijk denkt hij nu ook aan jou in bed net zoals jij aan hem denkt.

Je adem stokt want je wilt absoluut niet bewegen en een signaal geven, wat voor een dan ook.

De eerste keer samen naar huis

Je komt uit de cinema. Je vraagt je af welke metro je gaat nemen, maar jullie weten alletwee maar al te goed dat je dezelfde gaat nemen.

Je neemt 15 minuten lang afscheid want geen van jullie twee durft het initiatief te nemen.

Het condoom zoeken

Midden in het heetste van de stijd, vraagt hij de noodzakelijke vraag: "heb je condooms?". Het lijkt wel of je opeens een buitenstaander wordt want je hoort jezelf zeggen: "ja daar ergens" zodat je niet de indruk geeft dat je het gewoon bent om ze in het donker te nemen uit het nachtkastje.

Je denkt aan de cinema van daarnet en wordt helemaal rood, naakt in je bed.

Eerste keer samen wakker worden

Zondagochtend, je wordt wakker. Je hebt wallen tot op je hielen en een adem die iemand kan doen flauwvallen.

En dus praat je tegen hem met je hoofd in je kussen, en je hoopt dat hij je natuurlijk gaat vinden.

Je moet naar het toilet gaan

Een koffie en een sigaret later, moet je ineens naar het toilet gaan. Daar was je al bang voor.

Dan vindt je maar een ontbijt met een vriendin uit en gaat ervandoor.

"Voor het geval dat..."

Vanavond zie je elkaar terug. En het is al in de sterren geschreven dat je bij hem gaat eindigen. Maar je durft geen tas mee te nemen met je spullen. Want als je dat doet, dan is het alsof je het al voorzien had. Maar je hebt toch een propere onderbroek nodig voor morgenochtend, en je ontschminker, en je oplader, en een fles melk...

Uiteindelijk besluit je om een slipje op te rollen in je handtas, niet te veel en niet te weinig.

De eerste keer samen boodschappen doen

Je hebt afgesproken in de supermarkt om samen boodschappen te gaan want vanavond eet je bij hem. Alleen voel je je toch niet zo op je gemak. Hij vraagt wat je wilt, en eigenlijk wil je camembert, maar dat kan je hem toch niet zeggen!!??

Je zegt helemaal niets, je knikt bij alles wat hij voorstelt en doet je voor als iemand die geen enkele mening heeft over niets.

Je moeder belt

Je bent samen in de zetel genesteld en ineens begint je gsm te rinkelen. "Mama" verschijnt in het groot op je scherm. Als je opneemt, zal de stem van je moeder - die niet op een normale toon kan bellen en altijd door de hoorn schreeuwt - weerklinken in de hele kamer, en zal je liefste een andere kant van je ontdekken.

Je lacht eens vriendelijk en zet je gsm subtiel uit.

Je onderbroek bij hem vergeten

Je bent er absoluut 100% zeker van: je bent een slipje bij hem vergeten, gedragen en waarschijnlijk achtergelaten midden in de badkamer, zodat hij het zeker zal zien, als een drol op het tapijt.

Je haalt je appartement ondersteboven en hoopt die verdomde onderbroek te vinden, maar dat gebeurt natuurlijk niet. Je wilt ter plaatse sterven.

De concertplaatsen voor binnen drie maanden

Je wilt heel graag naar het concert gaan van die groep waar je beide al superlang fan van bent. Alleen, het concert is pas binnen drie maand en je kent elkaar nog maar drie weken.

Je zit beide naar het scherm van zijn computer te staren, net als twee sufferds, en bespreekt hoe snel de plaatsen weg zullen zijn. Maar binnenin weet je dat je samen zal gaan, en dat je op een dag zelfs samen vliegtuigtickets zal boeken voor 6 maand later.

Alexandra Lamy en Julien Boisselier, Jamais le premier soir © EUROPACORP-FEW-TF1 FILMS PRODUCTION/Pascal Chantier
Alexandra Lamy en Julien Boisselier, Jamais le premier soir
See album
Marlies de Pape
you might also like