Home / Relatie / Seks

31 jaar, de ideale leeftijd om tussen de lakens te duiken

by Marlies de Pape ,
31 jaar, de ideale leeftijd om tussen de lakens te duiken© Thinkstock

Als we een recente studie mogen geloven, bereiken vrouwen het hoogtepunt van hun seksualiteit na 30 jaar.

Volgens de Daily Mail bereiken vrouwen wel degelijk op 31 jaar het toppunt van hun seksueel vertrouwen. Een steekproef, opgevraagd door de datingsite Singles247.com en uitgevoerd bij 2000 personen (mannen en vrouwen tussen 18 en 60 jaar), bevestigt dat vrouwen op deze leeftijd genoeg ervaring hebben opgedaan om de vonken ervanaf te laten vliegen en zijn ze ook het meest op hun gemak met hun lichaam.

Het omgekeerde zou voorkomen op 25 jaar, op dat moment zijn vrouwen dus het minst zeker op seksueel vlak. De reden van dit gebrek aan zelfvertrouwen? Nog niet veel ervaring, druk en angst dat hun partner naar hun lichaam zal kijken. Mannen zouden hun hoogtepunt van seksueel vertrouwen bereiken op 33 jaar.

Dat hoogtepunt bereiken garandeert echter geen opgebloeide seksualiteit: slechts 12% van de ondervraagden stelt dat ze "een zeer goed seksleven" hebben en de gemiddelde score is 5/10. 30% van de ondervraagden gaf ook toe dat hun seksleven "zeer routineus" is. "Je op je gemak voelen met je partner, het pikant houden en niet in de routine vervallen: dat zijn de sleutelwoorden, maar het is niet gemakkelijk.", voegde een woordvoerder van Singles247.com daar nog aan toe.

31 jaar, bloeiperiode van de vrouw?

Array

Het is niet de eerste keer dat een enquête aangeeft dat vrouwen zich op 31 jaar het best in hun vel voelen. Een andere studie, uitgegeven in 2010, toonde aan dat vrouwen op die leeftijd de piek van hun schoonheid bereikt zouden hebben, omdat ze nog steeds hun jeugdige schoonheid bezitten, een stijl hebben gevonden die hen past (in tegenstelling tot jongere vrouwen die nog op zoek zijn) en ze zelfvertrouwen hebben.

Volg ons op facebook!

Marlies de Pape
you might also like