Home / Lifestyle / Maatschappij

Belgen zijn de sociaalste West-Europeanen!

by Marlies de Pape ,
Belgen zijn de sociaalste West-Europeanen!© Twoo.com

Maar dat verbaast je niet, toch?

Dat blijkt uit een nieuwe studie uitgevoerd door de social discoverysite Twoo.com, in samenwerking met het STAM, het Stadsmuseum van Gent. In het kader van het project (en de rondleidingen van) Blijven Plakken, is men van start gegaan met een uitvoerige enquête.

Meer dan 15.000 Europeanen werden ondervraagd over hun vriendschappen en de manier waarop ze de band versterkten. Zo ontdekten de onderzoekers dat het in West-Europa de Belgen zijn die per jaar de meeste nieuwe vrienden krijgen.

90% van de ondervraagde Belgen verklaart dat je nooit genoeg vrienden kan hebben en 42% van hen maakt minstens 3 nieuwe vrienden per jaar. Slechts 30% van de Nederlanders en 28% van de Fransen kan hetzelfde zeggen.

Als je denkt dat die vriendschappen internationaal zijn, dan heb je het mis. Zes Belgen op tien zegt dat hun vrienden in België wonen. In Zwitserland en Duitsland steken de vriendschappen de grenzen over: respectievelijk 44% en 40% van hen bevestigt dat de helft van hun vrienden in het buitenland verblijft.

"Hoe zit het dan met het Middellandse Zeegebied?", vraag je je af. Je kan het al raden, de praatgrage Italianen steken iedereen de loef af: niet minder dan 57% van hen beweert meer dan 3 nieuwe vrienden per jaar te maken. De Spanjaarden doen het ook niet slecht met 43%.

En naar wie gaat de prijs van minst sociale Europeaan? Tromgeroffel... Spanning alom... En de prijs gaat naar de Fransen, die zo trouw blijven aan hun reputatie als brompot.
16% zegt geen enkele nieuwe vriend te krijgen op een jaar en van alle Europese landen, staan ze ook het minst open om nieuwe vriendschappen te smeden.

Marlies de Pape
you might also like