Home / Lifestyle / Maatschappij

Tavola San Pellegrino in Brussel, door Elvis Pompillio

by Marlies de Pape ,
Tavola San Pellegrino in Brussel, door Elvis Pompillio© San Pellegrino

Na het succes van vorig jaar, herhaalt San Pellegrino nog een keer zijn project "Tavola San Pellegrino". Zo zet het merk zijn vooruitgang in het universum van de lifestyle voort, waar smaakvolle producten geproefd worden in een betoverend kader.

De eerste landgenoot die een tafel voorstelt is Elvis Pompilio, de bekende hoedenmaker. Hij dacht zijn tafel uit voor restaurant "Garage à Manger" in Elsene, gespecialiseerd in een verse, genereuze en verfijnde keuken die ons de hele wereld rond neemt.

Pompillio is zelf afkomstig uit Italië, waar gezellig samen tafelen één van de belangrijkste momenten van de dag is, en dus probeerde hij zijn roots duidelijk te maken via het evenement. Met de hulp van een vriend, Nicolas Rassinfosse, meubelontwerper voor Modul3, heeft Elvis geprobeerd de typische kenmerken van het merk om te gooien door de rode Italiaanse ster om te vormen tot een Amerikaanse.

Tavola San Pellegrino © San Pellegrino
Tavola San Pellegrino
See album

De ingang van het restaurant is verrassend en we bevinden ons onmiddellijk in een Far West sfeer van cowboys met strooien hoeden. De glazen tafel in dezelfde kleur als de flessen van San Pellegrino, is omringd door een metalen structuur waar ze op rust, en gaat mooi op in het decor van de oude Mazda-garage.

Enkele elementen van de "Garage à Manger" zijn ook opgenomen in het decor zoals de vintage borden (kleine bloemetjes, porselein en gouden boorden zijn van de partij) en retro stoelen.

Ter plaatse krijg je de kans om je te laten verwennen door de chef die heerlijke gerechten bekokstooft volgens zijn humeur (hier: sardienen met aubergines, gegrilde hazelnoten et fijn gesneden plakjes venkel, ofwel artisjokken met een saus van verse kaas). Zij die verzot zijn op tweedehandsboeken of die alleen komen maar zich niet willen vervelen, kunnen ronddwalen in boekhandel Pêle-Mêle die verbonden is met het restaurant.

Verleidelijk niet? Spoed je en reserveer nu nog een tafel!

Meer weten?
Tavola San Pellegrino
Garage à Manger - Washingtonstraat 185 - 1050 Elsene
Elvis Pompilio

Marlies de Pape
you might also like