Home / Mode / Lingerie

Wat is jouw bh-maat?

by the editorial team ,
Wat is jouw bh-maat?

Je moet je maat kennen om de perfecte bh te kopen die je borsten een mooie vorm geeft. Je moet ook een model vinden dat je optimale steun biedt en je een sexy decolleté geeft.

Summary
  1. · Bepaal je bh-maat
  2. · Je bh-maat is ondertussen gekend, nu de vorm
  3. · Speel met je bh-maat
  4. · Een aantal tips

Bepaal je bh-maat

Voordat je een nieuwe bh koopt, moet je precies je maat kennen. Meet eerst de omvang net onder je borsten. Meet nadien de omvang over het volste deel van je borsten.
Zo ken je de omvang van je bovenlichaam en je borstomvang. Het verschil tussen de twee cijfers is gelijk aan je cupmaat.

Array

VerschilCup
10 cmCup A
15 cmCup B
17,5 cmCup C
20 cmCup D
22,5 cmCup E

Een voorbeeld: je borstomvang is 85 cm en de omvang van je bovenlichaam is 70 cm.
85-70 = 15 cm. Je hebt dus cupmaat B.
België volgt het Franse matensysteem, waarbij rekening gehouden wordt met de borstomvang: 85B.
In Nederland is het Europese systeem geldig en gebruikt men de omvang net onder je borsten: 70B.

Als je twijfelt tussen twee bh-maten, neem dan altijd de grootste! De bandmaat wordt voorzien per 5 cm, waardoor het dus goed mogelijk is dat je tussen twee maten in zit. De haakjes op de rug laten je echter toe om je bh aan te passen aan je borstomvang.

Is je cupmaat A of B, tussen 70 cm en 85 cm omvang, dan heb je kleine borsten. Heb je cupmaat A of B, tussen 85 cm en 90 cm, dan heb je middelgrote borsten. Heb je cupmaat C, D of groter met een omvang groter dan 90 cm, dan heb je grote borsten.

Je bh-maat is ondertussen gekend, nu de vorm

Je kent ondertussen je bh-maat, nu moet je alleen nog de vorm bepalen. De plunge bh, de balconnet bh, de push up ,er bestaan zoveel verschillende modellen. Om de perfecte bh te kiezen, moet je rekening houden met verschillende parameters, onder andere de maat en de vorm.

De klassieke bh met beugels is goed voor elke boezem, gaande van cupmaat A tot D.
De beugelloze bh: hij is minder chic maar wel uiterst comfortabel. Hij past bij elk type borsten, zelfs voor een heel weelderige boezem, en dit dankzij de brede bandjes.
De balconnet bh zorgt voor een mooi decolleté. Hij is afgerond, ontbloot het bovenste deel van de borsten en geeft voldoende steun dankzij de beugels. Hij past voor elke vrouw, zowel voor vrouwen met een kleine boezem als voor vrouwen met veel rondingen.
De sportbeha: hij is alles behalve sexy, maar verzekert wel een optimale steun tijdens het sporten. Hij heeft geen beugels, maar wel brede elastieken banden onder de cups en op de rug.
De bustier bh is chic en sexy en maakt van je een femme fatale. Hij wordt best gedragen bij cupmaat A, B en C.
De plunge bh is mooi bij een V-hals en dankzij de beugels geeft hij voldoende steun. Hij bestaat voor de cupmaten A, B, C en D.
De softcup bh werd ontworpen voor de kleine boezem. Hij heeft geen beugels, is jeugdig en flatteert magere vrouwen bij losse bovenkledij.
De strapless bh is goed voor kleine cupmaten (A en B).

Speel met je bh-maat

- De push-up bh kan een kleine boezem mooi doen ronden. Hij maakt je boezem strakker en heeft ook een liftend effect. Een niet te missen accessoire voor romantische avondjes!
- De balconnet bh is goed voor alle kleine boezems. Hij heeft een klein kussentje dat de borsten op een discrete manier prima ondersteunt en ze een mooie, ronde vorm geeft.

Een aantal tips

Vermijd rekbare stoffen, zoals lycra en elasthaan. Het voelt aangenaam, maar verliest al gauw zijn steun.
Bh-bandjes mogen niet snijden in je schouders. Als je ze eenmaal juist geregeld hebt, maak ze dan vast. Een stiksel volstaat.
Bh-beugels mogen je nooit storen en nooit pijn doen.
Als je sport, trek je best een sportbeha aan. Hij is misschien wel minder sexy, maar ondersteunt zeer goed.
We herhalen het ten slotte nog een laatste maal: voor een perfecte ondersteuning moet je steeds de juiste bh-maat kiezen.

Ontdek ook:

you might also like