Home / Mode / Fashion and me

Magere modellen beu? Deze winkel pakt het alvast anders aan

by Marlies de Pape ,
Magere modellen beu? Deze winkel pakt het alvast anders aan© sizeable.com.au

Echte vrouwen passen niet allemaal in één maat. Ze hebben vormen en zijn allemaal verschillend. En net daarom heeft het Australisch merk, Sizeable, besloten verandering teweeg te brengen. Ze bieden vrouwen de kans om online kleren te kopen en te zien hoe zij eruit zouden zien in die outfit via een model dat overeenkomt met hun lichaamsvorm. Eindelijk, wordt mode ECHT!

De modewereld heeft eindelijk beseft dat duizenden vrouwen meer online zouden kopen, als ze modellen zouden zien die op hen lijken, met die kleren aan. Het is meer dan normaal dat we eerst willen zien hoe iets eruitziet voor we het kopen. En daarom kunnen we webshop Sizeable, opgericht door Larissa Thorne, een modeschrijfster die in Melbourne, Australië woont, alleen maar toejuichen.

Thorne kwam tot de vaststelling dat er geen "genormaliseerde maten" zijn, dit wil zeggen dat een maatje 38 niet hetzelfde zal zijn in de Zara als in de H&M. Ze wist hoe moeilijk het is voor vrouwen om kleren te vinden die niet alleen goed passen, maar ook passen bij onze lichaamsvorm.

Om het probleem op te lossen, besloot Larissa zes van haar vriendinnen in dienst te nemen om de kleren op Sizeable te tonen, in plaats van modellen in te huren via een agentschap. Als je naar de site gaat, kan je geen maten kiezen! Je kiest een model dat op jezelf lijkt en begint te shoppen.

De site biedt kleren aan van Ruby Sees All, Limedrop, Leonard Street en AD door Haryono Setiadi. Maar voor je begint te roepen "Waar is mijn lichaamsvorm??", moet je weten dat de site nog maar een paar weken bestaat.
Thorne liet de Daily Mail onlangs weten dat ze van plan is rondere en smallere modellen binnenkort toe te voegen.

Sizeable © sizeable.com.au
Sizeable
See album

Vind je het niet fantastisch dat er een website bestaat die wil dat alle vrouwen, in alle maten, goed staan met hun kleren? Deze positieve kijk op het lichaam in webshops zal ervoor zorgen dat we sneller blij zijn met wat de natuur ons heeft gegeven, en dat we trots zijn op wie we echt zijn!

En, niet het minste, het zal zeker betekenen dat je minder moet terugsturen.

Lang leve echte mode!

Meer op wewomen.be:
​Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen
7 webshops die in België leveren (en die mooi zijn)

Marlies de Pape
you might also like