Home / Mode / Fashion and me

Modetips voor tengere vrouwen

by Marlies de Pape ,
Modetips voor tengere vrouwen© Getty

Ken je ook dat gevoel dat je wanhopig nieuwe kleren wilt, maar ze niet passen zoals je wilt? Erger kan het niet. We leven volledig mee met kleine, tengere dames, geloof ons. Maar geen paniek! Met deze do's en dont's zal je kleine gestalte er binnenkort zeer stijlvol uitzien.

Summary
 1. · Hakken van 15 cm: magisch
 2. · Dunne riemen
 3. · Skinny jeans: we zeggen volmondig ja
 4. · Een V-hals: heel flatterend
 5. · Shorts: supersexy en handig
 6. · Minirokken: een must
 7. · Verticale strepen: van levensbelang
 8. · BELANGRIJK! De fashion blunders voor kleine dames
 9. · Deze winkels raden we aan

Als je klein en tenger bent, kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Vaak betekent je kleine gestalte dat je voor een minderjarig meisje wordt aangezien (en het geflirt van puberende jongens moet verdragen, jakkes).
​Maar het moeilijkste van alles? Kleren vinden die echt passen. Als je een broek wilt die voor een keer niet te lang is en een jas waar je niet in verdrinkt, dan beland je meestal in de kinderafdeling. Klinkt dat bekend in de oren? Dat dachten we al.
Geen enkele vrouw wil eruit zien als een verwarde 12-jarige of alsof ze de kleerkast van haar moeder heeft geplunderd. Absoluut niet, en daarom zijn we er om te helpen.
Dit is wat elke kleine vrouw moet weten.

Scarlett Johansson © Getty
Scarlett Johansson
See album
Array

Hakken van 15 cm: magisch

De beste vriend van een kleine dame, zijn hoge hakken. Je moet de hele dag je pijn verbijten, maar ze zijn de enige manier om er onmiddellijk groter uit te zien. In enkele seconden word je omgetoverd tot een lange godin. En als je voeten om genade smeken, denk er dan aan dat je moet lijden om mooi te zijn.

Nog een geheime tip? Probeer blote hielen, ze verlengen je benen.

Dunne riemen

Als je een kleine gestalte hebt, moet je zorgen dat je je lichaam niet overlaadt. Dikke riemen moet je kost wat kost mijden. Denk eerder aan kleine, smalle opties om je taille te benadrukken. Je zal ons later bedanken!

Skinny jeans: we zeggen volmondig ja

Iedereen is dol op een straight leg broek. Het is ongelooflijk chic en de perfecte manier om je benen te accentueren. Voor kleine vrouwen is dit extra belangrijk, omdat ze de illusie geeft van langere benen. Paradeer maar rond!

Een V-hals: heel flatterend

Kleine dames, jullie weten het: elke centimeter is belangrijk. En daarom is een V-hals een echte must. Ze laten je nek er langer uitzien en het is ook wel sexy.

Shorts: supersexy en handig

Als je kleiner bent dan 1m60, moet je broekrokken absoluut vermijden. Ze zijn langer dan gewone shorts en sluiten niet aan waardoor ze je nog kleiner maken. Geef je bloot in een korte short.

Minirokken: een must

Net als shorts, leggen minirokken de nadruk op je benen. Rokken die tot halverwege je kuiten komen, hebben de neiging om kleinere vrouwen volledig te omvatten. Niet het gemakkelijkste kledingstuk om te dragen als je geen kleermaker hebt die alles op maat maakt.

Verticale strepen: van levensbelang

Loading...

We weten allemaal dat Nicole Richie het grote voorbeeld is voor kleine dames. In deze Instagram post toont ze hoe verticale strepen je er langer doen uitzien. Prachtig!

BELANGRIJK! De fashion blunders voor kleine dames

Nu je weet wat je moet dragen, geven we je hier een lijst van wat je niet moet dragen. Vermijd deze stukken als je er langer uit wilt zien!

 • Maxi jurken
 • Lange rokken
 • Laarzen tot boven de knie
 • Oversized kleren
 • Statement accessoires
 • Brede riemen
 • Golvende kleren
 • Platte schoenen

Deze winkels raden we aan

Topshop
ASOS
Dorothy Perkins
Miss Selfridge
Littlewoods
Isme
Ann Harvey
Debenhams

Meer op wewomen.be:
Fashion and you: 21 fouten die je niet meer mag maken
Welke panty's voor mijn figuur?
Hoge hakken voor beginners

Marlies de Pape
95 shares
you might also like