Home / Mode / Fashion and me

10 goede redenen om (nog) te shoppen!

by Marlies de Pape ,
10 goede redenen om (nog) te shoppen!© Production Columbia Tristar

Je liefste is kwaad want hij heeft geen plaats meer om zijn ondergoed weg te bergen (dan had hij maar slips moeten kopen in plaats van grote boxershorts!). Hij zwaait dreigend met het zoveelste paar zwarte pumps waar je voor bent gevallen en stelt de fatale vraag: "Je hebt er al 10, waarom heb je nog een paar gekocht?". Even weet je niet meer wat te zeggen, maar dat zal je nooit meer overkomen, want wij hebben de 10 beste excuses gevonden om toch te blijven kopen!

1. Ik heb niets meer om aan te doen

Dit kent iedereen wel. Zelfs een dressing zo groot als een voetbalveld lost het probleem niet op. Niets past, het is te kort, niet meer in de mode (ook al heb je het stuk in kwestie nog maar 3 weken geleden gekocht)... Je hebt verandering nodig, we snappen het!

© www.hercampus.com

2. Ik heb een paar schoenen nodig dat met alles staat

Als je het zo zegt, lijkt dit een heel redelijke aankoop, niet? Alleen, je hebt eigenlijk al 5 paar zwarte schoenen en 5 andere in alle tinten bruin, beige en camel. Misschien hebben we het niet helemaal goed begrepen...

© oliviakiernan.wordpress.com

3. Ik heb iets chics nodig voor zaterdagavond

Omdat je anders naakt de deur uit moet?? Zelfs als je gevraagd wordt voor een etentje op het koninklijk paleis, heb je waarschijnlijk wel iets passends liggen onder in je kast. Maar dat maakt allemaal niet uit, je hebt een nieuwe jurk nodig voor dit weekend, of je gaat weer de lelijkste van de avond zijn!

© seeriouslynerdy.wordpress.com

4. Ik neem een maat kleiner, dat zet me aan om te vermageren

Dat gelooft toch niemand? Deze techniek heeft nog nooit iemand geholpen. Spaar de 40€ die je voor dat jurkje zou hebben gegeven, en trakteer je vriendinnen eens.

© kpopstarz.com

5. Een beetje duur, maar het is een basisstuk. Ik ga het zeker 6 jaar dragen.

En waarom geen 10 jaar? Wees eerlijk, je gaat je ruïneren en 3 maand later gaat de rok onder in je kast belanden. En bovendien, je ventje zal je ook niet geloven als je van plan zou zijn om hem iets wijs te maken wanneer hij erachter komt hoeveel het je gekost heeft.

© mr-nicholas-hoult.tumblr.com

6. Ik heb een moeilijke week gehad, ik heb troost nodig

We begrijpen het. Shoppen is net als televisie kijken op zondagmiddag. Je moet niet meer nadenken en je laat je leiden door de kleuren en texturen. Je vergeet al je zorgen... Als het uitzonderlijk is, dan zeggen we ja, maar pas op dat je geen shopaholic wordt!

© wifflegif.com

7. Ik hou het voor een belangrijke gelegenheid

Parels, goud en lovertjes. Leg het kleed dat zelfs Beyoncé niet zou durven dragen in haar clips, rustig weg en neem afstand.

© http://static.tumblr.com

8. In het ergste geval, breng ik het terug

Je bent niet zeker van de kleur, het is nogal duur, je hebt er al een in rood... Kortom, je twijfelt. Gelukkig hebben de meeste winkels een oplossing voor je probleem: als je je aankopen binnen de maand terugbrengt, betalen ze je terug. Maar dat ga je natuurlijk niet doen. Och ja, je maakt je tenminste geen zorgen wanneer je je portemonnee boven haalt.

© smartladieslovestuff.com

9. Ik heb een afspraakje op zaterdag, en ik wil hem versteld doen staan

Dit excuus gaat vaak samen met nummer 1 (Ik heb niets om aan te doen). Je rommelt radeloos in je kast op zoek naar de perfecte outfit, die je natuurlijk niet hebt. De oplossing? Een dagje shoppen met je vriendinnen!

© animated-pictures.net

10. Het kost maar 15€ in plaats van 30€, dus eigenlijk bespaar ik

In theorie, ja. Als het een echt basisstuk is waar je er niet al 10 van hebt (zie nummer 5). Maar normaal gezien, aan 50%, schieten er alleen nog maar veel te kleine maten over of absurde kleren die niemand draagt. Dit heet dus letterlijk geld door de ramen smijten...

© bullies.centerblog.net

Bonus. Ja ik heb er al zo één, maar in een andere kleur

Een excuus dat we volledig begrijpen. Een blauwe jeans is HELEMAAL niet hetzelfde als een rode. Daarom hebben we trouwens al een leuke selectie gemaakt van hippe kleuren!

See also: Bonte jeansbroeken
Rode jeans © Levis LZ 2014
Rode jeans
See album
Marlies de Pape
you might also like