Home / Mode / Accessoires

Twee Belgische juwelenontwerpsters

by Marlies de Pape ,
Twee Belgische juwelenontwerpsters© Fanny Broissand

Ken je Mathilde Danglade en Camille Belgian Creation al?

Camille Belgian Creation - Delicate fantasietjes

Camille heeft net haar nieuwe winkel in de Lepagestraat geopend: een minimalistisch maar heel verwelkomend en warm holletje waar ze ons verblijdt met guitige boho-accessoires. Haar embleem is een libel die ze op verschillende manieren verwerkt in sommige halskettingen, maar ook haar geweven oorbellen en eerder massieve chokers zijn zeker de moeite waard.

We zijn vooral dol op de bedelarmbanden waar muntjes aanhangen van de landen die de ontwerpster bezocht heeft, zeer mooi en opbeurend tegelijkertijd.

Aangezien alle sieraden gecreëerd worden in het atelier achteraan de winkel kan je een praatje aangaan met Camille en haar vragen naar "die armband, maar dan in die kleur en met dat versierinkje". Zo ben je er zeker van een uniek en charmant juweel in handen te hebben. Nu moet je toch toegeven dat je niet vaak zo'n service krijgt!

Meer info?
Camille Belgian Creation
Rue Lepage 13
1000 - Bruxelles

Camille Belgian Creation © Fanny Broissand
Camille Belgian Creation
See album

Mathilde Danglade - Een chique globetrotter

Bijna tien jaar geleden verhuisde Mathilde Danglade naar Hongkong en het is daar dat ze besloot zich in de juwelen business te gooien. Ze is nu in Brussel gevestigd, maar haar passie voor India overtuigt haar er sinds vijf jaar van haar accessoires daar te vervaardigen. Ze verplaatst zich dus regelmatig om de productie op te volgen. Alles vertrekt trouwens vanuit haar kennis van de stenen in de regio.

Je kan natuurlijk een permanente collectie bezichtigen, maar er zijn ook twee tijdelijke collecties per jaar waarvoor Mathilde zich inspireert op haar reizen die de hele wereld doorkruisen: van Japan naar Brazilië en Marokko.

De rode draad doorheen haar collectie is vaak lamsleer en je zal zeker merken dat ze een voorkeur heeft voor kleurrijke en verfijnde sieraden in goud of zilver.

Bonus: In haar Brusselse winkel M32 kan je je niet enkel tegoed doen aan juwelen, maar ook aan kleren in een heel Parijse boho-stijl van onder andere Laurence Doligé, Jérôme Dreyfuss en Roseanna.

Meer info?
Mathilde Danglade
M32
Darwinstraat 32B
1050 Bruxelles

Zie ook op wewomen:
In het atelier van Olivia Hainaut
100% Belgisch shoppen

Creaties van Mathilde Danglade © Fanny Broissand
Creaties van Mathilde Danglade
See album
Marlies de Pape
you might also like