Home / Mode / Accessoires

Wouters & Hendrix viert 30 jaar

by Marlies de Pape ,
Wouters & Hendrix viert 30 jaar© Frederik Heyman - Wouters & Hendrix

Op het programma staan 5 video's gerealiseerd door Frederik Heyman

Voor hun 30e verjaardag kijken Belgische juweliers Wouters & Hendrix terug op hun erfgoed en stellen ons 5 video's voor met hun mooiste creaties juwelen.

Je voelt natuurlijk wel een tikje nostalgie, maar het gaat om prettige nostalgie, die toont dat de ontwerpers tevreden zijn over de voorbije jaren. Het verleden wordt zeker niet verloochend, ook al staan ze met hun twee voeten verankerd in de toekomst. Maar het gaat om vredig terugblikken, het verleden te aanvaarden om de toekomst te verbeteren.

De gekozen stukken, van ketting tot oorringen, zijn opvallend maar tegelijkertijd ook tijdloos. Deze opvatting van creatie houdt een breekbaar en delicaat evenwicht in en betekent dat de sieraden modieus zijn, het experimentele gevoel van de ontwerpers tevredenstellen, en jarenlang zullen meegaan en je bekoren.

Wouters & Hendrix lijken daar, met hun creaties, met glans in te slagen. Kijk maar mee:

Oorring Swarovski en Opaal © Wouters & Hendrix
Oorring Swarovski en Opaal
See album

We laten je niet langer in spanning en laten je de vijf post-modernistische video's hier ontdekken.

Wind Hand to the Hilt is een beeldhouwwerk van organische vormen, dat zich langzaamaan onthult, naargelang de manier waarop je het benadert: gekruiste handen? Een donderslag van Zeus? Een boom met varens aan de voet? Maar wat komt die koralen cuff daar doen? Aan de kijker om zijn mening te vormen...

Loading...

Alles begint bij de iconische oorring met veer in Stay Out of the Garden of Delight. Ze lijkt wel klaar om weg te vliegen, temidden van de lichtgevende hemel. Maar rond haar vormt zich een probleem: het evenwicht. Dat van materialen - van drijfhout tot stenen, en elementen - van water tot veelbelovende vonken (boem!).

Loading...

In Crab Nebula draagt een model met een buitenaardse verschijning een vergulde ketting. Een elektro deuntje, een koperen kabel waarop een marmeren knikker glijdt en een gemaskerd gezicht vormen een surrealistische cocktail.

Loading...

K9 neemt heel Äkta människor allures aan met zijn gladde en vastliggende lichamen. Voeg daar nog een uurwerk aan toe waarboven ze gewichtloos draaien en je krijgt een sfeer die het midden houdt tussen een sciencefictionfilm en een onirisch rariteitenkabinet.

Loading...

In Uranian Willy draait de camera rond een stenen adelaar waarvan de vleugel is uiteengespat midden in zijn vlucht. Hij heeft gouden klauwen die twee verbluffende eieren vastgrijpen...

Loading...
Marlies de Pape
you might also like