Home / Mode / Accessoires

25 nutteloze maar essentiële dingen die we in onze handtassen meedragen

by Marlies de Pape ,
25 nutteloze maar essentiële dingen die we in onze handtassen meedragen© Pinterest

Hoeveel dingen die in je handtas zitten, heb je eigenlijk nodig? Alles? De helft? Of de helft van de helft? We zijn allemaal schuldig aan het Mary Poppins syndroom: heel ons huishouden meeslepen in onze handtas. Van 50 tinten lippenstift, tot ongeldige bons, pennen en snoeppapiertjes. Dit zijn 25 essentiële dingen die elke vrouw meedraagt.

Een handtas is een godsgeschenk voor een vrouw want we kunnen er ALLES in kwijt! Het is een bodemloze put waar we alles dat we ook maar zouden kunnen nodig hebben, in kwijt kunnen.
Het maakt niet uit of je er een van Michael Kors hebt of een van Topshop, de binnenkant ziet er bij iedereen hetzelfde uit: overvol.

1. Meerdere lippenstiften

Het is onmogelijk om maar één enkele lippenstift te hebben voor elke gelegenheid. Wij vrouwen, hebben graag heel wat opties. Een fundamenteel mensenrecht.

2. Minstens twee agenda's

Een keer de goede datum noteren is niet genoeg voor onze hectische programma's en we werken graag op een propere pagina. We hebben een werkagenda nodig, een voor ons sociale leven, en dan nog verjaardagskalenders, adresboekjes... Waarom gebruiken we gewoon onze gsm niet?

3. Staaltjes

Er is altijd plaats voor staaltjes. Parfum, gratis tijdschriften, shampoo... We hebben de hele fles wel thuis, maar voor in het geval dat, kunnen we echt niet zonder de staaltjes.

4. Kruiden, vinaigrette...

We verhongeren nog liever dan een fletse lunch te eten. Vinaigrette, zout en peper en een jaarvoorraad ketchup. We zijn altijd goed voorbereid.

5. Visitekaartjes van andere mensen

Als mensen je visitekaartjes geven, is er maar een plaats om ze weg te steken als de vuilbak te ver weg staat: je raadt het al... Ze verdwijnen in je handtas en worden gebruikt om nagellak of mascara te testen, als bladwijzer... In het beste geval.

6. Een mysterieuze sleutel

Iedereen heeft wel zo'n sleutel die ergens onderaan in je tas rondhangt, je hebt geen flauw idee wat hij openmaakt, waar hij vandaan komt of hoe lang hij daar al is. Maar hij ziet er belangrijk uit, je weet maar nooit dat we hem ineens nodig hebben. Sorry, die blijft.

7. Plakband

Een nachtmerrie: je stapt/wankelt over straat met je loodzware handtas, probeert de kasseien te ontwijken op je hoge hakken en verandert nu en dan van hand om de pijn in je schouder te beperken, maar dan... breekt de riem af! Geen paniek, gelukkig heb je tape bij!

8. Iets dat kapot is

Handtassen zijn een kerkhof voor gebroken spullen. Een paraplu die al betere dagen heeft gekend, oortjes die niet meer hersteld kunnen worden en dan hebben we het nog niet gehad over de gebroken sluiting van je handtas. In elke tas sluipt wel iets kapots.

9. Tampons

Tampons. Overal! Ze zitten er al zo lang in dat ze uit de verpakking zijn geraakt en beginnen te ontrafelen. Niet meer voor gebruik dus.

10. Een gebroken blush

Je hebt jezelf ervan overtuigd dat de blush die je ooit hebt laten vallen, nog steeds gebruikt kan worden, dus sleep je hem overal mee. Fantastisch. Nu zit er overal poeder in je tas en op je nieuwe agenda. Binnenkort ga je een nieuwe tas en nieuwe agenda nodig hebben.

11. Etiketten en reçu's

Heel eenvoudig: we houden alle etiketten bij zodat we onze kleren zo nodig kunnen terugbrengen. We hebben ze wel gedragen natuurlijk, maar je weet nooit wanneer je ooit eens 50€ nodig hebt.

12. De tas in de tas

Een echte verzamelaar weet dat een tas verre van genoeg is. We hebben een tas in onze tas nodig: een clutch in je shopping-tas voor als je daarna uitgaat of gewoon om je make-up mee te dragen. Zo vinden we uiteindelijk dingen terug!

13. Een lekkende pen

We hebben gemiddeld zo'n vijf balpennen in onze tassen. Maar God weet hoe diep ze daarin verdwijnen, dus blijven we er maar aan toevoegen. Balpennen zijn essentieel. Maar die vuile stabilo die overal inktplekken nalaat, die moet weg...

14. Lege snoeppapiertjes

Iedereen weet dat de best verstopte geheimen in handtassen zitten. Zoete geheimen om precies te zijn. Als je ze opeet onderweg naar het werk en niemand heeft het gezien, is het nooit gebeurd, toch?

15. Een bon

Als je net als ons bent, dan schuilt er ergens wel een bon van 5€ in je handtas die nu jammer genoeg niet meer geldig is...

16. Oude cinematickets

Van de eerste keren dat je met je vriendje naar de cinema bent gegaan en ze als herinnering wilde bijhouden.

17. Rode centjes

We geven die 1 en 2 centjes nooit uit want we betalen met een kaart of met briefjes zoals echte volwassenen. Als het moet zullen we er uiteindelijk snoepjes mee kopen... Maar wacht, die kosten nu ook al 2 euro!

18. Valse wimpers

Als je valse wimpers op een avondje uit, uitvallen en je geen lijm bij hebt, belanden ze hoogst waarschijnlijk in je handtas. Want je denkt elke keer opnieuw dat je ze nog een keer gaat gebruiken.

19. Huishoudbenodigdheden

Een lepel, een inbussleutel, wasknijpers, batterijen... We hebben ze er ooit voor een bepaalde reden ingestoken, maar kunnen er nu niet meer op komen waarom...

20. Rot fruit

Vooral bananen. Je had goede voornemens en hebt een banaan meegenomen als dessert, maar je hebt ze natuurlijk niet opgegeten. En nu heb je fruitpap... Geniaal.

21. Zakdoekjes

Als je genoeg zakdoeken hebt, om er te kunnen weggeven aan vreemden, dan heb je er te veel. Niemand heeft er zoveel nodig.

22. Nutteloze nagelvijlen

Nagelvijlen zijn wegwerpbaar, maar zelfs als ze in twee zijn gebroken en de rode kant er al half af hangt, slepen we ze nog mee voor het geval dat. Zucht.

23. Deodorant

Iedereen heeft 's ochtends deodorant nodig en dat zou genoeg moeten zijn om je heel de dag fris te houden. Maar je weet nooit dat je de metro mist en naar je werk moet lopen. Dus ja, een extra is absoluut noodzakelijk.

24. Haarspray

Idem dito.

25. Medicatie

Onze handtassen zijn draagbare apotheken. De pil, pijnstillers, pillen tegen allergie, nurofen, aspirine... je weet nooit welke ziekte je ineens kan treffen. En trouwens, door dit allemaal mee te slepen, heb je pijnstillers nodig voor je schouder.

Marlies de Pape
you might also like