Home / Mama / Zwangerschap

Belly Painting: zwangere vrouwen die hun ronde buik schilderen (in beeld)

by Marlies de Pape ,
Belly Painting: zwangere vrouwen die hun ronde buik schilderen (in beeld)© Xotriana Twitter

Sommige zwangere vrouwen delen hun echografieën op de sociale netwerksites, maar anderen gaan nog een stapje verder en tonen zich van een creatieve kant: ze doen aan Belly Painting.

Body Painting kennen we al allemaal, maar de laatste maanden is Belly Painting steeds meer in. Een gelijkaardige praktijk waar de ronde buiken van toekomstige mama's versierd worden met mooie kleuren en schattige motieven (regenboog, fruit, een ooievaar die een baby draagt, vlinders, bloemen, sterretjes of wolken).

En je moet geen kunstenaar zijn om eraan te beginnen! Het net staat natuurlijk vol van creaties van make-upartiesten, maar meer dan eens tonen gewone vrouwen hun kunstwerkjes op het internet, soms lieten ze zich helpen door hun andere kinderen of naasten. Dat is natuurlijk veel leuker dan een wit doek om schilder op te spelen en het is ook een leuke gelegenheid om samen een intiem moment te beleven en om deze belangrijke fase in het leven van een vrouw te vereeuwigen.

Niet alleen onbekenden lieten zich verleiden door de Belly Painting-trend. Verschillende celebs zoals Alanis Morissette, Mariah Carey, Hilary Duff, Alessandra Ambrosio of Elsa Pataky, zijn er al voor gevallen en toonden ons trots hun ronde buiken mooi versierd op de sociale netwerksites. We tonen je onze favoriete zwangere buiken die we op het net gevonden hebben.

Hilary Duff en haar versierde buik © Hilary Duff Twitter
Hilary Duff en haar versierde buik
See album

Meer op wewomen.be:
Wij deden de test: Belly Painting
Bedstagram of morning selfie

Marlies de Pape
you might also like