Home / Mama / Zwangerschap

De 15 leukste dingen aan zwanger zijn

by Marlies de Pape ,
De 15 leukste dingen aan zwanger zijn© Getty

Buiten, natuurlijk, een splinternieuw baby'tje aan het einde van de rit, zijn er nog heel wat andere leuke dingen aan zwanger zijn! Jammer genoeg, kan het moeilijk zijn om je die te herinneren wanneer je hopeloos probeert niet om het minste kwaad te worden op je collega's, of als je probeert om te gaan met oefenweeën. We zijn hier om je eraan te herinneren waarom zwanger zijn, zo leuk is!

1. Je straalt

Je zweet wel door die tien extra kilo die je meedraagt, en dan hebben we het nog niet over zwanger tijdens de zomer. Ellende! Maar hoeveel je ook zweet, als zwangere vrouw vertelt iedereen je altijd dat je straalt, en door de verhoogde bloedtoevoer, doe je dat ook letterlijk!

2. Heel de dag door, elke dag, ballerina's

Als je tijdens je zwangerschap sexy naaldhakken zoals Kim Kardashian kunt dragen, ga je gang gekke dame!
Maar aangezien de voeten van zwangere vrouwen neigen op te zwellen, kiezen de meeste toekomstige mama's om de hakken aan de kant te laten en ballerina's aan te doen. Bovendien zijn platte schoenen hip tegenwoordig!

3. Een woord: joggingbroeken

Eens je de "Oh, mijn kleine buikje is zo schattig"-fase voorbij bent, en de "Sh*t, ik verwacht een drieling"-fase bent ingegaan, wordt een joggingbroek je nieuwe vriend.
En vergeet die trendy joggings maar, die je nu overal ziet. Nope. Jij hebt een hele stapel klassieke zwangerschapsbroeken met een buikstuk die net zo goed zitten als je moeder je heeft gezegd.

4. Geen katers meer

Eerst keek je boos naar die gemene kerel die je zwanger heeft gemaakt, elke keer dat hij 's avonds een biertje opende.
Maar na een paar maanden vind je het niet meer zo erg dat je geen last meer hebt van dodelijke hoofdpijn of verscheurende schuld nadat je teveel hebt gedronken. Maar dat betekent niet dat je geen lekkere fles champagne verwacht de dag dat je thuiskomt van het ziekenhuis.

5. Je staat altijd in de schijnwerpers

Ok, het is niet leuk dat jan en alleman naar je buik grijpt. Maar de aandacht vind je toch wel leuk! De gesprekken aan tafel gaan over wat een goede moeder je zult zijn, je krijgt voortdurend cadeautjes, zelfs na de baby shower, en goedbedoelende vreemdelingen glimlachen als je voorbijloopt. Verdorie, zelfs jij bent verbijsterd door de ongelooflijke dingen die je lichaam aan het doen is!

6. Je man verwent je

Tenzij je met de slechtste man op aarde bent getrouwd, is het de job van je man om negen maanden lang, aan al je opwellingen tegemoet te komen. Boterhammen om 3 uur 's nachts? Dan moet hij opstaan zonder klagen. Bovendien moet hij je voetmassages geven na het werk, je je beklag laten doen tijdens het eten en je vasthouden als je weent om een stomme reden.
Hij gaat de slechtste kant van je zien... en hij moet het met een lach doen, verdorie!

7. Je mag altijd zitten

Je moet je nooit zorgen maken of je een zitje gaat hebben in een overvolle bus of metro. Wie niet opstaat, zal door alle passagiers aangestaard worden, tot ze uiteindelijk wegrennen van schaamte.

8. Meer vrienden

Om door de prenatale lessen heen te geraken, moet je wel vrienden maken met de andere aanwezige dames. Ze maken exact hetzelfde als jou mee en kunnen wel eens je beste vriendinnen worden.

9. Borsten

Het kleine-tieten-clubje heeft weer een lid minder. Je bent nu de trotse eigenaar van een paar ferme joekels!

10. Gezond eten wordt een gewoonte

Vanaf dat je weet dat je zwanger bent, ga je veel bewuster om met wat je in je lichaam steekt. Een vettige snack mag af en toe wel eens, maar in het algemeen ga je voor gezonde, huisgemaakte kost. Goed zo!

11. Je huis wordt goed gekuist

Het is alom bekend dat zwangere vrouwen graag een nest maken. Ze hebben er behoefte aan om de controle te houden. Hoe verder je bent, hoe meer je alles wilt schuren, organiseren en kuisen.

12. Je hebt haar als in de reclame

Nee je ogen bedriegen je niet. Je hebt eindelijk droomhaar! Doordat je meer hormonen produceert, groeit je haar sneller en wordt het dikker, maar jammer genoeg is dit maar tijdelijk .
Je haar zal na je bevalling waarschijnlijk uitvallen of verdunnen.

13. Shoppen

Nieuwe kleren, spelletjes, dekens en meer voor de baby. Nieuwe kleren voor jezelf... Je mag shoppen zonder schuldgevoel want alle aankopen zijn 100% verantwoord!

14. Het goede nieuws vertellen

Een van de leukste dingen, is iedereen vertellen dat je zwanger bent! Ongelooflijk om je familie en schoonfamilie in tranen te zien uitbarsten wanneer ze te weten komen dat er een nieuweling bijkomt. Houd je vast voor ontelbare groepsknuffels!

15. Schoppen in je buik

Het is een heel speciaal gevoel om je baby te voelen schoppen in je buik. Het verband dat je voelt met je baby wanneer hij je laat merken dat hij er nog altijd is, is heel emotioneel. Reken er maar op dat je het zal missen wanneer je hem eindelijk in je armen houdt.

Marlies de Pape
you might also like