Home / Mama / Baby / Verboden voornamen: de grote show

Mama

Verboden voornamen: de grote show

by the editorial team ,
Verboden voornamen: de grote show
Hun baby een naam geven is een essentieel moment in het leven van toekomstige of jonge ouders. Het is belangrijk de perfecte voornaam te vinden: dynamisch, niet te vaak voorkomend. Origineel maar ook niet te vreemd… kortom, het is allemaal een kwestie van evenwicht en gezond verstand.

Dus kun je je soms afvragen wat kersverse ouders bezielt als ze hun kinderen opzadelen met misplaatste, onwaarschijnlijke voornamen die soms getuigen van een zeer slechte smaak of gewoon helemaal niets betekenen.

Om dat verschijnsel tegen te gaan, hebben bepaalde landen strikte regels uitgevaardigd als het om voornamen gaat. Nieuw-Zeeland publiceerde zelfs een lijst met 77 verboden voornamen. Die lijst wordt regelmatig geüpdatet, naargelang de soms waanzinnige ouderlijke verzoeken.

Het weerhoudt bepaalde ouders er helaas niet van toch hun kans te wagen. Gelukkig ontsnapte een aantal baby’s dankzij de voorschriften aan een voornaam tussen haakjes [Tim] en een tiental aan een voornaam met een ‘slash’, zoals in Lily/Rose...

Neem een kijkje in de lijst met verboden voornamen overal ter wereld en… denk vooral goed na voor je een naam uitkiest voor je langverwachte spruit.

Als je een onwaarschijnlijke naam wilt vinden voor je kind, volg dan de volgende twaalf tips.