Home / Mode / Trends

10 motieven die deze zomer hip zijn!

by Marlies de Pape ,
10 motieven die deze zomer hip zijn!© Asos 2014

Een zomer zonder motieven, is geen echte zomer. En daarom heeft wewomen een lijst gemaakt van de 10 trends die dit seizoen niet te missen zijn. Gespot op de catwalks of toegevoegd aan de trends van de lente en zomer 2014, hier zijn ze... Maak je keuze.

Summary
  1. · Rode lippen
  2. · Ananas
  3. · Palmbomen
  4. · Arty motief
  5. · Diamanten
  6. · De zonnebril
  7. · De tropische print
  8. · Vlinders
  9. · Bloemen
  10. · Camouflage

Rode lippen

Deze zomer zal je overal kusjes zien! Na de motieven met ogen en snorren van vorig jaar, doen rode lippen (waarschijnlijk jaloers op de vorige), hun opmars in de prêt-à-porter collecties van de lente en zomer 2014. De trend is al gespot bij Saint Laurent. Een rock'n'love motief dat glamour in onze zomerse garderobe zal brengen. We hopen gewoon dat de neus en oren nu niet jaloers zullen worden de komende jaren.

Array
Bloes Stradivarius rode lippen motief - 15,95 € © Stradivarius 2014
Bloes Stradivarius rode lippen motief - 15,95 €
See album

Ananas

Fruit is niet alleen gezond, maar ook mooi! En dus doet het zijn intrede op je kleren, met de bedoeling je outfit te laten uitblinken. Niet gemakkelijk te dragen, denk je? We geven toe, en daarom raden we je aan om VOORAL geen twee soorten ananasprints te mixen en het niet te combineren met andere fruitsoorten - je bent geen fruitsla op poten -, en om maar één stuk te dragen met een print: bovenstuk, rok of jurk. De rest laat je best effen.

Jurk Asos met ananas motief - 25,28 € © Asos 2014
Jurk Asos met ananas motief - 25,28 €
See album

Palmbomen

Een palmboom op je kleren, als uitnodiging voor de vakantie en ontspanning! Een motief dat heel gemakkelijk te dragen is op vakantie of om naar het strand te gaan. Een palmboomprint gecombineerd met een jeansshort, en je ziet er ontspanning uit voor overdag. 's Avonds is een kort jurkje de perfecte outfit om iets te gaan drinken na een dag bruinen.

Tee-shirt Stradivarius imprimé palmier - 19,95 € © Stradivarius 2014
Tee-shirt Stradivarius imprimé palmier - 19,95 €
See album

Arty motief

Karl Lagerfeld was de eerste die dit motief voorstelde voor modehuis Chanel, en de hele modewereld volgde: het arty motief. Ook gespot bij Céline, Alexander McQueen en Jean-Charles de Castelbajac, het is HET motief van het seizoen! We kunnen ons volledig laten gaan in onze garderobe en combineren motieven zonder veroordeeld te worden... Dus genieten we ervan en kleden we ons overvloedig in motieven zonder er natuurlijk als een clown uit te zien. Om dit te vermijden, moet je maar één ding onthouden: één arty stuk per keer!

Broek Zara arty motief - 49,95 € © Zara 2014
Broek Zara arty motief - 49,95 €
See album

Diamanten

"Shine bright like a diamond...", zo zingt Rihanna en ze kon niet meer gelijk hebben... Deze zomer zal je stralen met diamant-motieven. Gekleurd of een ruwe diamant, op een ring, geslepen of niet, de luxe-steen maakt zijn intrede in je kleerkast.

Robe imprimé diamants, & Other Stories - 39 € © & Other Stories 2014
Robe imprimé diamants, & Other Stories - 39 €
See album

De zonnebril

Heb je het nieuwste brilmotief al gezien? Je kan er nochtans niet naast kijken, want het is alomtegenwoordig! We kunnen het niet genoeg herhalen, je kan dit motief dragen in een total look met een jurkje of een ensemble, ofwel met één stuk en de rest van je outfit effen. Als je een nieuwe betekenis durft te geven aan één van de fashion regels, verberg je gezicht dan achter je zonnebril!

Bloes Stradivarius bril motief - 15,95 € © Stradivarius 2014
Bloes Stradivarius bril motief - 15,95 €
See album

De tropische print

Op je kleren, accessoires of op decoratie, de tropische print duikt overal op. Iets zegt ons dat de Braziliaanse trend, die te wijten is aan het WK, er voor iets tussen zit. Een tropische jungle of een papegaai, het motief dringt binnen in je dagelijkse leven, want als jij dit jaar niet naar Brazilië gaat, zal Brazilië naar jou komen. Breng Copacabana sfeer in je humeur... en je garderobe!

Tenue Longchamp imprimé tropical © Longchamp 2014
Tenue Longchamp imprimé tropical
See album

Vlinders

Nog een diertje dat zich op je kleren nestelt: de vlinder. We hebben er Jean Paul Gaultier, Alexis Mabille, Valentino en Stéphane Rolland voor te danken om dit motief in hun Haute Couture collecties voor de lente en zomer 2014 te hebben gestoken. We hadden hem niet meer gezien sinds de jaren '90, maar hij is terug! Goed nieuws voor de fans van Mariah Carey dus en andere fashionista's. We zijn niet zeker dat de vlinder evenveel succes als vroeger zal hebben, maar we wensen hem toch veel geluk.

Robe Lacoste Live imprimé papillons - 130 € aux Galeries Lafayettes © Lacoste 2014
Robe Lacoste Live imprimé papillons - 130 € aux Galeries Lafayettes
See album

Bloemen

We moeten (opnieuw) toegeven: bloemen in de zomer is nu niet het meest originele motief. En dit jaar zijn er nog meer dan gewoonlijk. De bloemenprint was de rode draad doorheen verschillende prêt-à-porter collecties voor de lente en zomer 2014. We hebben de trend gespot bij Elie Saab, Dolce & Gabbana en Giambattista Valli. Doe jij eraan mee? Wij raden het alvast aan!

Bermuda Innamorato imprimé fleuri © Innamorato 2014
Bermuda Innamorato imprimé fleuri
See album

Camouflage

Het is overduidelijk dat de motieven van de jaren '90 terugkomen en de camouflage print zal alvast niet het tegendeel bewijzen. Toch een kleine verandering: 20 jaar geleden kwamen we niet buiten zonder militaire broek, maar in 2014 zij de t-shirts en jurken aan de beurt. Geef acht!

Tee-shirt Asos imprimé camouflage - 49,16 € © Asos 2014
Tee-shirt Asos imprimé camouflage - 49,16 €
See album

Meer op wewomen.be:
Flashy badpakken en bikini's voor deze zomer
In welke modestad hoor jij thuis?
De zonnebril die je altijd al wilde

Marlies de Pape
you might also like