Home / Mode / Trends

Knitwear: Belgen breien er op los

by Dorothee Gebele ,
Knitwear: Belgen breien er op los© LN Beanies

In dit moderne tijdperk grijpen we al eens graag terug naar dingen die ons doen terugdenken aan die goede, oude tijd van weleer – een fenomeen dat ook zichtbaar is in de modewereld. Breien is hip, en bovendien kunnen we allemaal een warme cardigan of sjaal gebruiken in ons meestal koude Belgenland. En mocht u het nog niet weten: België beschikt ook over z’n eigen knitweartalent, ontwerpers van eigen bodem die prachtige producten maken waar u zich het liefst de hele winter in zou hullen.<

LN Beanies

Ellen Kegels is de Antwerpse blondine achter dit knitwear merk dat oorspronkelijk begon met enkel mutsen – oftewel LN Beanies. Dankzij Ellens talent, doorzettingsvermogen en een team van oma’s groeide het merk al snel uit tot heel wat meer.
LN Beanies is een collectie winteraccessoires gaande van sjaals, handschoenen, hoofdbanden en beanies die 100% vervaardigd zijn uit Peruviaanse baby alpacawol, ook wel gekend als het stokpaardje van het merk. Ellen slaagde erin een atelier op te richten in Peru waar lokale vrouwen aan een eerlijke prijs kunnen gaan werken, het eindresultaat zijn onder andere de zachte Big Bertha’s in pastelkleuren die wij hier rond onze hals wikkelen. Maar daar stopt het knitwear verhaal nog niet: als je zelf voldoende creatief bent kan je je eigen LN Yarn kopen of je eigen creatie ontwerpen in het LNLab of helemaal zelf aan de slag gaan met het “Goedgemutst” boek.
http://www.lnbeanies.com

© LN Beanies
See album

Howlin’

Ja dames, dit is een mannenmerk – maar dat wil niet zeggen dat het jouw interesse niet kan wekken. Want is kwaliteitsvolle knitwear nu net niet het perfecte cadeau voor jouw wederhelft? Indien je het daar niet mee eens bent kan je nog altijd gaan voor een leuke boyfriend trui voor jezelf natuurlijk -ons oog is alvast gevallen op de versie met rode streepjes… Toeval of niet, maar Howlin’ is ook van Antwerpse makelij.
Broers Jan en Patrick Olyslager stampten Howlin’ enkele jaren geleden uit de grond en het is intussen uitgegroeid tot een internationaal merk met impressionante verkooppunten. De broers gaan niet voor Peru, maar wel voor Schotland of Ierland als het op productie en bewerking van hun knitwear aankomt.
http://howlin.eu/

© Howlin'
See album

I love Mr. Mittens

Alweer een Belgische, alweer afkomstig uit Antwerpen maar ditmaal werkzaam vanuit Australië. Stéphanie Caulier is de vrouw achter I Love Mr. Mittens, waar de focus vooral op grote en kleurrijke gebreide items ligt die functioneel en eenvoudig uitgevoerd zijn. Denk wollen truien, cardigans, sjaals en beanies met een oversized toets en heel erg mooie kleuren.
Hoewel ze zelf beweert dat haar hart nog steeds in Antwerpen ligt, is haar grootste afzetmarkt wel het warme Australië. Een tikje vreemd, maar misschien ligt dat aan het feit dat knitwear ook fijn kan zijn om ’s avonds op het strand te dragen?
http://www.ilovemrmittens.com/

© I love Mr. Mittens
See album
Dorothee Gebele
you might also like