Home / Mode / Trends

Vier niet te missen fashion events voor je modeagenda!

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Vier niet te missen fashion events voor je modeagenda!

De zon is misschien niet van de partij deze zomer, maar dat wil absoluut niet zeggen dat je niet op pad kunt gaan! Je moet weten dat er in augustus en september heel wat te beleven valt in de modewereld.

Wewomen heeft voor jou vier fashion events geselecteerd die je zeker niet mag missen! Ga in stijl door de zomer!

Een leven in mode. Vrouwenkleding 1750-1950 (Momu, Antwerpen)

Mis zeker de tentoonstelling "Een leven in mode. Vrouwenkleding 1750-1950" in het Modemuseum van Antwerpen niet. Op één enkele reis kun je leren wat vrouwen droegen in twee verschillende eeuwen. Je ziet er 90 verschillende outfits uit de collectie van historische kledingstukken van de Nederlandse verzamelaarster Jacoba De Jonge. Op deze tentoonstelling wordt uitgelegd hoe mode het dagelijkse leven kan beïnvloeden of hoe het zich net omgekeerd kan aanpassen aan de dagelijkse taken en activiteiten van vrouwen.

Array

Tot en met zondag 12 augustus; Tarief: €8, gereduceerd tarief: €6.

Meer informatie op: www.momu.be

Markt van Morgen (Antwerpen)

Tweede event op ons lijstje is de Markt van Morgen. Dit evenement heeft heel wat weg van de Brussels Vintage Market en je kunt er dan ook hét perfecte jurkje vinden. Op de Markt van Morgen is er een mengelmoes aan beginnende ontwerpers die er hun creaties verkopen; vaak zijn het unieke exemplaren. Klein pluspuntje: de toegang is gratis! Afspraak op 12 augustus in de Kloosterstraat in Antwerpen.

Meer informatie op: www.marktvanmorgen.be


De 20e eeuw aangekleed
(Modemuseun, Hasselt)

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, heeft het modemuseum van Hasselt verschillende stukken uit uitzonderlijke collecties verzameld. We keren terug naar de jaren 20, maken een sprong in de tijd naar de jaren 60 en 70 en eindigen in jaren 80 en 90. Op deze tentoonstelling krijg je een overzicht van wat er op modevlak is gebeurd in de afgelopen eeuw, op nationaal en internationaal vlak. Er is ook een zaal gewijd aan Belgische ontwerpers. Allen daarheen! En we hebben nog tijd genoeg, de tentoonstelling loopt tot 6 januari 2013.

Tarief: €5, tarief student: €2

Meer informatie op: www.modemuseumhasselt.be

Miele Food and Fashion Week (Tour & Taxis, Brussel)

Maak je klaar voor de Miele Food and Fashion Week in september 2012 in Tour & Taxis, Brussel. De Miele Catwalk is al enkele jaren een gevestigde waarde voor modeliefhebbers in ons landje. Dit jaar mogen we echter iets anders verwachten! Fashion en Food zijn de twee sleutelwoorden tijdens dit event. Je zult niet enkel kunnen genieten van de voorstelling van de herfst- en wintercollectie 2012-2013 van Belgische labels zoals Essentiel, Just in Case, Tim Van Steenbergen, Caroline Biss, Scapa, Xandres,... en ander jong talent, maar culinair zul je ook in de watten worden gelegd met de creaties van enkele Belgische topchefs zoals Wout Bru, Lionel Rigonet en chocolatier Pierre Marcolini.

Meer informatie op: http://belmodo.tv/miele-catwalk-2012/blog/2012/05/31/miele-food-fashion-week-2012/

Meer op wewomen:

Valérie Van Kerckvoorde
you might also like