Home / Beauty / Make-up

8 tips & tricks om je minpuntjes te verbergen

by Dorothee Gebele ,
8 tips & tricks om je minpuntjes te verbergen© Pixel Formula

Een te grote neus, wallen onder je ogen, te dunne lippen of een vervelende pukkel? Er is altijd wel een detail dat in de weg zit om er perfect uit te zien (zonder PhotoShop).

Summary
  1. · Kleine ogen
  2. · Wallen
  3. · Een grote neus
  4. · Dunne lippen
  5. · Een onderkin
  6. · Een te rond gezicht
  7. · Vlekjes, littekens, roodheid
  8. · Pukkels

Met de volgende acht tips camoufleer je die kleine onvolkomenheden in een handomdraai.

Kleine ogen

Array

Beperk je tot een lijntje op je bovenste ooglid en gebruik geen potlood voor de onderkant. Om je ogen te doen spreken, vermijd je ook de aandacht elders op je gezicht te vestigen. Gebruik dus geen flashy rode lippenstift: een vleugje gloss volstaat. Laatste tip: om je ogen groter te doen lijken, breng je met je vinger een heel klein beetje gloss aan op je wenkbrauwen, naar boven, zodat ze blinken, nadat je ze eerst bijgetekend hebt.
Lees ook onze make-up tips voor de ogen

Wallen

Wallen kun je blik loodzwaar en triest maken. Om ze te camoufleren, gaat er niets boven een antiwallen crème in een tint lichter dan je fond de teint. Om je blik open te trekken, kun je ook de nadruk leggen op je wimpers.

Een grote neus

Als je speelt met licht en schaduw kun je de proporties van een te grote of te lange neus (optisch) wijzigen. Als je opgezadeld bent met een te grote of te platte neus, maak je met behulp van een donkerdere tint fond de teint de neusbrug en –punt iets donkerder. Bij een te lange neus, maak je de punt iets donkerder. Vervolgens leid je de aandacht af door de mondomtrek duidelijk af te lijnen, vooral op je bovenlip. Accentueer ook de make-up van je onderste ooglid.
Voor wie last heeft van complexen: check onze album Rinoplastiek ook voor de sterren

Dunne lippen

Teken een nieuwe omtrek op een halve millimeter van de natuurlijke grens van je lippen. Vervolgens kies je een zacht glanzende lippenstift om je mond te kleuren. Daardoor lijken je lippen voller dan ze in feite zijn. Vergeet niet dat volle lippen nu misschien wel hip zijn, maar dat die trend ook kan keren.
Ontdek ook: Fijne lippen - Wat onthult je gezicht over je persoonlijkheid?

Een onderkin

Kies voor een poeder dat een tint donkerder is dan je huid. Creëer een schaduw net langs je kaaklijn. Zo valt je dubbele kin minder op en krijgt je profiel een duidelijkere vorm.

Een te rond gezicht

Geen paniek, er bestaan verschillende oplossingen om een rond gezicht langer te laten lijken. Zo kun je bijvoorbeeld je wenkbrauwen hertekenen om hoeken te creëren, zodat je de ronde vorm doorbreekt. Vervolgens verleng je (optisch) je gezicht met behulp van een donkere fond de teint. Die breng je aan op je jukbeenderen om de bovenkant van je wangen reliëf te geven en de jukbeenderen beter te laten spreken. Daarna breng je een lichtere fond de teint aan op je kin en je voorhoofd.
Denk ook aan je kapsel: er zijn onze Kapseltips voor een rond gezicht

Vlekjes, littekens, roodheid

Om plaatselijk onvolkomenheden als rode of andere vlekjes en littekens te corrigeren, bestaan er corrigerende sticks. Breng eerst een groen getinte correctiestick aan op het plekje dat je wilt camoufleren. Wacht enkele minuten tot het droog is. Breng vervolgens je fond de teint aan, zoals gebruikelijk. Om je huid voor te bereiden en een betere dekking te bieden kies je voor een CC cream als basis voor je make-up.
Lees ook: Onze tips voor een mooie, matte teint!

Pukkels

Normaal breng je geen make-up aan op pukkels, om ontsteking te vermijden. Als je echter echt met een onberispelijke huid voor de dag moet komen, gebruik je best wattenstaafjes om die vervelende pukkel te verbergen. Eerst breng je wat poeder aan, vervolgens een toefje antiwallen crème en daarna opnieuw poeder. Indien nodig (dus als de pukkel nog steeds te zien is), herhaal je deze procedure.
Ondek ook onze Beauty recepten voor gezonde huid

© Clarins 2013
See album


Lees meer:
> 8 beautyblunders die je nooit meer zult begaan

> Quiz: Welke voeding is goed voor de huid?
> Tips voor het aanbrengen van eyeliner
> Tutorial: Smokey eyes voor een zwoele blik
> Tutorial voor perfecte wenkbrauwen
> 10 handigheidjes voor een mooie make-up

Dorothee Gebele
you might also like