Home / Beauty / Make-up

Hoe maak je je ogen op?

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Hoe maak je je ogen op?© google images

Je wilt een intense blik? Kies dan voor mooie, pittige en heldere make-up.

Het materiaal dat je nodig hebt: - oogschaduw met ten minste twee kleurschakeringen, één lichte tint en één donkere tint; - een zwart of bruin oogpotlood om een lijntje aan te brengen; - mascara met kruleffect of volumegevende mascara.

De kleuren - De make-up aan je ogen moet in harmonie zijn met de kleur van je pupillen. Sommige tinten geven je een prachtige blik, terwijl je andere tinten absoluut moet vermijden.- Heb je bruine ogen? Kies dan voor warme kleuren: chocolade, goud met amber, paarlemoeren wit of purper met framboos... Deze kleuren zullen je fonkelende ogen in de verf zetten. - Heb je groene ogen? Vele kleurencombinaties zijn mogelijk met groene ogen. Zowel warme tinten (bruin, goud, paars) als koudere tinten (grijs, blauw, beige) zullen je blik oplichten. - Heb je blauwe ogen? Gebruik roze om je azuurblauwe ogen te benadrukken. Grijsblauw, bruin en goud geven je blik een elegante toets.

De techniek - stap 1: oogschaduw. Begin met een lichte tint op je gehele ooglid. Nadien breng je een donkere tint aan op het onderste gedeelte ervan en vervaag je de kleur naar de buitenkant van je ogen toe. Om je blik intenser te maken, kun je net onder de wenkbrauwboog witte oogschaduw gebruiken. Een extra truc: Breng een fijn laagje foundation aan op je ooglid alvorens je op te maken. Zo fixeer je je make-up voor een hele dag.

Array

- stap 2: het oogpotlood. Trek zo dicht mogelijk bij de wimperrand een potloodlijntje. Vertrek aan de binnenkant van het oog en werkt naar de buitenkant toe. Je maakt zowel een streepje onder je oog als erboven. Je moet een stevige hand hebben, en een fijn en licht streepje tekenen. Een extra truc: Om kleine ogen te vergroten, gebruik je een wit oogpotlood en geen zwart aan de binnenkant van het oog.

- stap 3: mascara. Mascara geeft volume, verlengt de wimpers en maakt de blik intenser. Begin met de bovenste wimpers. Trek je wenkbrauwen op en kijk naar beneden om mascara gemakkelijk aan te brengen. Een extra truc: Voor reeënogen kun je valse wimpers gebruiken. Een beetje glamour zal zijn effect zeker niet missen!

Glamour - Smoky eyes maken een ware femme fatale van je. Alle stijliconen gebruiken deze techniek. Hoe ga je te werk? Breng donkere, grijs-zwarte oogschaduw aan op je oogleden en lichte oogschaduw onder je wenkbrauwboog. Trek nog een lijntje met een kohlpotlood langs je wimpers, en je bent klaar voor een nachtje stappen!

Foto: Clarins/Golden Lights

Ontdek ook:


Valérie Van Kerckvoorde
185 shares
you might also like