Home / Beauty / Make-up

Lees onze tips voor een mooie, matte teint!

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Lees onze tips voor een mooie, matte teint!

Je hebt een matte huid. Volg onze tips om je mooie teint in de verf te zetten en met een stralend gezicht door het leven te gaan.

Wat zijn de kenmerken van een matte huid?
Je huid heeft van nature een zeer gezonde uitstraling. Je hebt soms last van onvolmaaktheden door de zon, vervuiling en andere factoren. En bij slecht weer heb je soms een doffe teint.

Wat is de gouden regel voor een perfecte teint?
Een gezonde, zuivere en stralende huid is het motto van elke vrouw. Hiervoor moet je je huid twee keer per dag met een lotion reinigen en een hydraterende crème gebruiken aangepast aan jouw huidtype. Het is ook belangrijk om af en toe een peeling te doen op je gezicht en hals om dode huidcellen te verwijderen.

Hoe ga je te werk?
Breng steeds make-up aan in het daglicht. Zo vermijd je het gebruik van te lichte of te donkere kleuren. De gouden tip: maak je huidskleur niet donkerder dan ze is. Kies voor een corrigerende concealer die kleine onvolmaaktheden wegwerkt en de basis voor de rest van je make-up legt.
Ga voor een vloeibare foundation die lichtjes oranje is en dezelfde kleur als je huid heeft. Een zeer lichte foundation gebruik je beter niet omdat het je een doffe uitstraling geeft. Gebruik een borstel om de foundation aan te brengen en werk van het midden van je gezicht naar de buitenkant toe. Vergeet hierbij ook zeker je hals niet!
Gebruik nadien een fixerend poeder op je hele gezicht en breng het aan met een brede borstel. Je gebruikt zonnepoeder op je voorhoofd, je neus en je kin, de zones die als eerste in contact komen met de zon. Om je teint af te werken gebruik je een beetje blush op je jukbeenderen. Je kunt kiezen voor een bruine blush voor een gebruind effect en voor een roze blush voor een gezonde blos.

Wat is de ideale make-up naargelang je huidskleur?

Je hebt een bleke huid: gebruik een abrikooskleurige concealer en kies een foundation die een lichtjes oranjekleurige toon heeft. Gebruik nadien een natuurlijk poeder met een beetje goudkleurige glitter.
Je hebt een donkere huid: gebruik een corrigerende, abrikooskleurige concealer die kleine onvolmaaktheden wegwerkt. Kies een foundation die pigmentvlekken door zon of ouderdom camoufleert.
Je bent zwart: gebruik een abrikooskleurige concealer en breng nadien met een brede borstel zonnepoeder aan op je hele gezicht.

Ontdek ook:


Valérie Van Kerckvoorde
you might also like