Home / Beauty / Make-up / 80 make-uptips voor blauwe ogen

Beauty

80 make-uptips voor blauwe ogen

by the editorial team ,
80 make-uptips voor blauwe ogen
Heb jij blauwe ogen? Hoe maak jij je op? Zijn er kleuren die je absoluut moet vermijden? Welke kleurtinten moet je gebruiken om de ultieme turkooizen blik te bereiken?

In principe laten complementaire kleuren zoals bruin of abrikoos het blauw van je iris het best tot zijn recht komen.

Blauwe of groene make-up is niet aangeraden voor blauwe ogen omdat blauwe oogschaduw gaat wedijveren met het blauw van je ogen. En dat zou jammer zijn toch? Als je er toch op staat blauwe make-up te gebruiken, beperk je dan tot een turkooizen eyeliner of een blauwe mascara.

Of wat nog beter is: paarse, donkerpaarse of lila oogschaduw. Deze kleuren zetten je ogen en de natuurlijke kleur van je iris echt in de verf.

Je kan ook voor een koolachtige look gaan met gouden, bruine of roze tinten. Wat nu ook zeker in de mode is, is je blauwe ogen in de kijker te zetten met zwarte khol of zeer donkere oogschaduw. Let wel op want dit soort van make-up zal een groot contrast vormen met je natuurlijke oogkleur.

In theorie zijn er dus een oneindig aantal manieren om blauwe ogen op te maken. Maar wat geeft dit dan in de praktijk? Speciaal voor jou hebben we de mooiste make-up voor blauwe ogen op een rijtje gezet, om je te helpen de look van je dromen te bereiken.


Onder: Topmodel Cara Delevingne heeft haar blauwe ogen opgemaakt met subtiele bruin- en goudtinten.


Alle foto’s © Pixelformula

Ondek ook:
> Tutorial voor perfecte wenkbrauwen
> Tips voor het aanbrengen van eyeliner
> Hoe maak je je ogen op?