Home / Beauty / Make-up

Tips voor het aanbrengen van eyeliner

by the editorial team ,
Tips voor het aanbrengen van eyeliner© google images

Eyeliner wordt overal en in alle seizoenen gedragen. In intens zwart, blauw, metallic of glanzend zwart kondigt hij de terugkeer van een sterke en agressieve make-up aan. En in de stijl van Verushka, Brigitte Bardot of Audrey Hupburn in de jaren 70, is hij grafisch.

Summary
  1. · Wat is een eyeliner?
  2. · Hoe kies je je eyeliner?
  3. · Alledaagse make-up met eyeliner
  4. · Avondmake-up met eyeliner

Wat is een eyeliner?

Het is een schoonheidsproduct dat je ogen definitie en diepte geeft. In combinatie met wimpers of valse wimpers brengt hij aan je blik de charme en sensualiteit van Italiaanse diva’s. Hij benadrukt ook je vrouwelijke trekken en maakt je sexy! Kortom, de eyeliner is hét onmisbare snufje van elke geslaagde trendy make-up.

Vind je het moeilijk om eyeliner aan te brengen? Volg dan stap voor stap onze gids en leer de techniek perfect te beheersen, maar bekijk eerst eens wat je mooi vindt.

See also: 50 ideeën voor je eyeliner
© Maybelline New York
See album

Hoe kies je je eyeliner?

- De kleur:

Eyeliner is meestal zwart. Deze kleur is gepast voor alle gelegenheden en is klassiek en glamoureus, zowel voor overdag als voor 's avonds. Het grootste voordeel van eyeliner is dat hij je blik diepte geeft met slechts één lijntje!

Als je echter toch voor een kleur zou kiezen, vermijd dan zeker en vast de ton sur ton. Als je je make-up in dezelfde kleur kiest als de kleur van je ogen, dan zal je huidskleur er bleker uitzien en zullen je gelaatstrekken harder lijken. Vrouwen met blauwe ogen moeten dus blauw vermijden en vrouwen met groene ogen moeten groen vermijden, enz. Vrouwen met bruine ogen mogen in de zomer blauwe of groene eyeliner aanbrengen. In de winter kunnen vrouwen met lichtere ogen voor paars, bruin of donkerblauw gaan.

- De textuur:

Eyeliner kun je kopen in potloodvorm of als kohlpotlood. Je potlood moet zeker en vast scherp genoeg zijn om een fijn lijntje te kunnen trekken.

Eyeliner kun je ook in een vloeibare vorm vinden of als stift of kwastje. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijker vlekken vermijdt.

Alledaagse make-up met eyeliner

Een eyeliner kan onvolmaaktheden helpen te verbergen en is perfect geschikt voor een alledaagse make-up.
Vrouwen zijn toch vaak bang voor de eyeliner: het lijkt te ingewikkeld, ze vrezen dat ze het lijntje zullen verknoeien en beginnen er daarom al gewoon niet aan. We geven je daarom enkele trucs en nuttige tips. Voor een optimaal resultaat borstel je best eerst je wenkbrauwen met de hulp van een wenkbrauwborsteltje. De wenkbrauw vormt namelijk de basis van je oogmake-up.

Voor een casual look overdag gebruik je best een stiftje.
De vorm van je ogen bepaalt ook de manier waarop je eyeliner aanbrengt:

Als je ronde ogen hebt: accentueer dan de buitenkant van je oog.

Als je lange of amandelvormige ogen hebt: trek dan een lijntje tot de binnenste hoek van je oog en leg de nadruk op de binnenkant van je oog.

Als je kleine ogen hebt: concentreer je dan op de uithoeken van je ogen, bovenkant en onderkant.

Voor een perfect lijntje kun je je potlood slijpen. Gebruik hiervoor een slijper of een tissue.
Een truc: dompel je borsteltje even in een klein beetje water.
Heel wat vrouwen volgen de natuurlijke lijn van hun oog, maar die is jammer genoeg niet symmetrisch. Vermijd het: je benadrukt hiermee alleen maar je onvolmaaktheden!
Je begint ook best aan de binnenkant van je oog. Trek zachtjes aan je ooglid om te vermijden dat het toevalt.
Naar de uithoek van je oog toe, wijk je van de natuurlijke vorm van je oog af en trek je je lijntje lichtjes naar boven. Zo lijken je ogen groter!
Om het lijntje te verfijnen kun je het een beetje vervagen met een borsteltje of een penseel. Je benadrukt de buitenhoek van je oog, maar vergeet niet te vervagen.
Voor een nog intenser resultaat of voor smokey eyes kun je wat kleur toevoegen. Gebruik een beetje oogschaduw en breng het aan met je vinger of met een borsteltje.
Resultaat: je oogmake-up is tegelijkertijd glamoureus en modern!

Avondmake-up met eyeliner

Met eyeliner wordt je avondmake-up meteen heel zwoel.

Als je smokey eyes wilt, gebruik dan donkere oogschaduw op je ooglid. Vervaag het poeder hierna met een wattenstaafje, een borsteltje of je vingertoppen.

Maak je borsteltje ook een beetje nat. Bereid je lijntje voor met een beetje oogschaduw en benadruk de buitenste hoek van je oog. Dit zal het gebruik van vloeibare eyeliner gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat er niet te veel product op je borsteltje is om geen vlekken te maken.

Onze tips:
- Zet je lijntje in één beweging om beven te vermijden.
- Schud je eyeliner voor gebruik zodat de pigmenten goed verspreid zijn.
- Trek je ooglid strak om te vermijden dat je plooien en vlekjes hebt.
- Sluit je ogen en laat de eyeliner even drogen, vooral als je kleine oogleden hebt!
Resultaat: je ogen lijken groter en heel sexy! Combineer het met wat mascara, en je bent klaar!

Lees ook:
>
Je wenkbrauwen epileren: tot op het haartje precies
> Tips voor avondmake-up

you might also like