Home / Beauty / Make-up

Simpel en snel: de tutorial voor perfecte wenkbrauwen

by Dorothee Gebele ,
Simpel en snel: de tutorial voor perfecte wenkbrauwen© Thinkstock

De ogen mogen dan wel de spiegels zijn van onze ziel, de perfecte wenkbrauwen zijn minstens even belangrijk gezien deze de uitdrukking en vorm van het gezicht bepalen. Ze juist epileren is niet altijd even simpel als je geen echte beauty achtergrond hebt, daarom is deze tutorial de perfecte start om te weten wat je nu precies met je wenkbrauwen moet aanvangen.

Het begint allemaal bij de vorm, iets wat voor elke vrouw verschillend is. Elk gezicht ziet er anders uit en daar horen dus ook telkens andere wenkbrauwen bij. In deze tutorial leer je al snel enkele zeer handige trucjes om te weten hoe je jouw perfecte wenkbrauwvorm kan bepalen. Kijk, leer en epileer!

De perfecte wenkbrauwkit

- oogschaduw die bij voorkeur een tint lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen
- een wenkbrauwborsteltje
- een wenkbrauwkammetje of een proper mascaraborsteltje
- make-up remover om eventuele restanten te verwijderen

De perfecte wenkbrauw

Als je wil weten hoe jouw perfecte wenkbrauwvorm eruit ziet, kijk je best even naar het filmpje. Hier wordt aan de hand van een simpele en snelle uitleg getoond hoe je dit voor jezelf kan bepalen. Daarna kan je nog eens alle stappen op een rijtje lezen.

Stap 1: Doe de oogschaduw op het wenkbrauwborsteltje.

Stap 2: Leg het borsteltje naast je neusvleugel en binnenste ooghoek om te kijken waar je wenkbrauw moet starten en trek daar een lijntje met de oogschaduw.

Stap 3: Leg opnieuw het borsteltje naast je neusvleugel, maar meet nu via het midden van je oog om te zien waar je wenkbrauwboog (hoogste deel van je wenkbrauw) moet zijn. Teken opnieuw een lijntje.

Stap 4: Leg het borsteltje langs je neusvleugel en naast je buitenste ooghoek en teken een lijntje. Dat is waar je wenkbrauw moet stoppen.

Stap 5: Nu kan je, indien nodig, je wenkbrauwen epileren. Zorg wel dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen volgt: als je dikkere wenkbrauwen hebt moet je er geen dunne streepjes van maken.

Stap 6: Kam met het kammetje of mascaraborsteltje je wenkbrauwen in model. Dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect.

stap 7: Na het epileren kan je, indien gewenst, je wenkbrauwen bijkleuren om een voller effect te bekomen. Doe dan opnieuw een beetje oogschaduw op je borsteltje en kleur je wenkbrauwen zachtjes in.

stap 8: Verwijder met een beetje make-up remover voorzichtig de lijntjes.


Hier zie je hoe dit in zijn werk gaat:

Loading...

Copyright video: © popsugar.com

Dorothee Gebele
you might also like