Home / Lifestyle / Maatschappij

5 decadente manieren om pindakaas te eten

by Marlies de Pape ,
5 decadente manieren om pindakaas te eten© Fanny Broissand

5 decadente recepten om pindakaas te eten

Summary
  1. · Ijs van pindakaas
  2. · Met peperkoek
  3. · In cheesecake
  4. · In een Indonesische saus
  5. · En de gemakkelijkste...

Heb je zin in een heerlijke lekkernij? Dan slaat niets pindakaas. Om pindakaas anders te beleven, hebben we hier vijf manieren om toe te geven aan de verleiding, 5 recepten, tips & tricks om bij te watertanden...

© Marmiton
See album

Ijs van pindakaas

De express versie: koop je favoriete vanille-ijs en haal twintig minuten voor je het gaat eten uit de diepvries. Wanneer het ijs zacht is geworden, voeg een halve pot pindakaas toe (en een beetje karamelsaus, cacaopoeder of chocoladestukjes als je echt geen rede meer kent). Laat je lepel erin vallen en geniet.

Loading...

Met peperkoek

Doe zoals de Nederlanders en toast een sneetje peperkoek en beleg rijkelijk met pindakaas. Op een feestdag, kan je er nog hagelslag over strooien. Driedubbel plezier.

Loading...

In cheesecake

Maak je favoriete recept voor een Amerikaanse cheesecake. Voeg al draaiend een halve pot pindakaas toe aan het basismengsel. Vervang voor de korst 50g van de koekjes door 50g licht gegrilde en grof gehakte pindanoten. De rest van het recept werk je zoals gewoonlijk af.

Variant: voeg 3 eetlepels cacaopoeder toe aan je beslag en meng tot je een homogene textuur krijgt.

Bonus: in een carrot cake of in banana bread werkt het ook zalig goed.

Loading...

In een Indonesische saus

Te gemakkelijk: doe een pot pindakaas open, leeg hem in een grote kom en voeg 1 eetlepel sambal toe (of meer of minder naargelang hoe goed je tegen pikant kan), 1 eetlepel citroengraspasta, 1 eetlepel lookpasta, het sap van 1 limoen en 100 ml kokosmelk. Meng en dien op met gegrilde kip.

Rol voor de lunch op in een durumbrood en relax!

Loading...

En de gemakkelijkste...

Een pot - een lepel - jij. What else?

Loading...
Marlies de Pape
you might also like