Home / Relatie / Huwelijk

Een vrijgezellen­feest organiseren

by the editorial team ,
Een vrijgezellen­feest organiseren

Vroeger verzamelde een toekomstige bruid een aantal objecten die symbool stonden voor haar vrijgezellenleven, zoals liefdesbrieven, telefoonnummers, dagboekjes, enz. Ze stak al deze herinneringen in een doos en moest deze nadien begraven in haar tuin. Als haar eerste kind werd geboren, mocht ze de doos opgraven en al haar oude geheime onthullen... Het vrijgezellenfeest nu wordt natuurlijk volledig anders ingevuld, maar een mooie traditie, niet?

Summary
  1. · Wie organiseert het vrijgezellenfeest?
  2. · Wat houdt een vrijgezellenfeest in?
  3. · Een thema vinden voor het vrijgezellenfeest
  4. · Wat moet je doen om een vrijgezellenfeest te organiseren?

Wie organiseert het vrijgezellenfeest?

De traditie wil dat de getuige of de zus van de toekomstige bruid zich bezighoudt met de voorbereidingen voor het vrijgezellenfeest. Ze mag natuurlijk hulp vragen aan de vriendinnen van de toekomstige bruid. Het vrijgezellenfeest moet een volledige verrassing zijn voor de gelukkige. Het is daarom belangrijk dat je contact hebt met iemand uit haar nabije omgeving (zoals haar toekomstige echtgenoot, haar mama of zus) om een zicht te hebben op haar activiteiten en te weten wanneer ze vrij is.

Wat houdt een vrijgezellenfeest in?

Een vrijgezellenfeest kan op heel wat verschillende manieren worden ingevuld. Het is aan jou om uit te maken wat het beste aansluit bij de persoonlijkheid van de toekomstige bruid. Je kunt een avondje uit of een dagactiviteit plannen of een weekendje weg of een weekuitstap organiseren.

Een avondje uit organiseren
Je kunt een losbandige avond plannen of een gezellig en rustig avondje houden, aan jou de keuze! Als je gaat voor een rustige avond, kies dan eerder voor een loungebar of een feestje thuis. Je kunt ook een pyjamaparty organiseren: cosmopolitans en finger food zijn natuurlijk ook van de partij!
Als je houdt van een hevigere activiteit, ga dan naar een nachtclub, met of zonder chippendales!
Je kunt ook voor een combinatie van beiden gaan en een stripper uitnodigen thuis!

Een dagactiviteit organiseren
Je kiest een leuk thema en organiseert er een hele waaier aan activiteiten rond. Het zal waarschijnlijk een drukke agenda worden!
Je kunt ook gewoon een dagje met vriendinnen doorbrengen: shoppen, bioscoop, uit eten en een gezellig avondje thuis! Eenvoud siert! Een te ingewikkelde activiteit kan soms de slaagkansen verpesten.

Een weekendje weg organiseren
Op het platteland, aan de kust, in de bergen,... zolang jullie maar samen zijn! Je kunt activiteiten organiseren ter plekke zoals mountainbiken, een boottocht maken, paintballen,... Als de toekomstige bruid een fan is van sensatie en adrenaline, kun je ook spannendere activiteiten organiseren zoals een ballonvlucht.

Een weekuitstap organiseren
Je kunt een reisje met vriendinnen in eigen land of het buitenland organiseren. Maak er een 100% girly roadtrip van!
Een voorbeeld: Breng een weekje in Rome door, geniet van de lekkere gastronomische gerechten, bezoek de Trevifontein en de Sixtijnse Kapel, organiseer een shopnamiddag made in Italy en maak ten slotte het nachtleven onveilig. La dolce vita!

Een thema vinden voor het vrijgezellenfeest

Het is tegenwoordig echt in om een thema te kiezen voor het vrijgezellenfeest. Het zal de rode draad vormen doorheen de activiteiten en festiviteiten.

Wij geven je alvast enkele voorbeelden:

Een Spaans vrijgezellenfeest
Op het programma: een cursus flamenco en een uitgebreide tapasdegustatie met de nodige sangria. Olé!

Een vrijgezellenfeest voor lekkerbekken waar chocolade centraal staat!
Je kunt beginnen met een hot chocolate massage in een schoonheidsinstituut. Maar daar krijg je natuurlijk honger van: zet chocoladetaart, gebak, cake en een chocoladefontein op het menu! Sluit deze mooie dag af met een chocoladeboeket, maar opgelet dat de bruid na al dit lekkers nog in haar jurk past!

Een vrijgezellenfeest voor green girls, versie natuur!
Jullie kunnen beginnen met zonnen in een park of in de tuin van één van de genodigden. Nadien organiseer je een beautynamiddag met homemade producten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Jullie kunnen samen zelfs een boom planten: als dat geen symbool is voor de toekomstige bruid! Jullie kunnen deze mooie dag afsluiten met een lekker avondmaal met verse groentjes, seizoensslaatjes en trendy smoothies. Natuurlijk en ontgiftend!

Een Oosters vrijgezellenfeest
Je kunt een les Oosterse dans organiseren gevolgd door een ontspannend bezoekje aan de hammam en een tussendoortje met Oosterse specialiteiten. Nadien regel je een tweede beautymoment en kunnen jullie bijvoorbeeld hennatatoeages laten zetten. Je sluit deze mooie dag af met een lekker Oosters diner, thuis of op restaurant.

Wat moet je doen om een vrijgezellenfeest te organiseren?

1) Je stelt een gastenlijst op.
2) Je probeert een datum te prikken, liefst niet de avond die aan het huwelijk vooraf gaat!
3) Je plant een activiteit en/of reserveert een restaurant/hotel.
4) Je werkt een plan uit zodat je de toekomstige bruid echt kunt verrassen.
5) Als je een avondje thuis organiseert, besteed je aandacht aan een leuke decoratie en werk je een lijst met spelletjes uit. Laat je fantasie de vrije loop en probeert iets leukers te vinden dan de traditionele bruidsjurk van toiletpapier.

Ontdek ook:

you might also like