Home / Relatie / Psychologie

De ideale man op 24 jaar ontmoeten en kinderen als je 27 bent... Het droomleven van elke vrouw?

by Marlies de Pape ,
De ideale man op 24 jaar ontmoeten en kinderen als je 27 bent... Het droomleven van elke vrouw?© Getty

Volgens een studie uitgevoerd door Post-it en gepubliceerd in de DailyMail, dromen veel vrouwen van een kind op hun 27e en een professioneel hoogtepunt op 34 jaar. Jij ook?

Voor de studie werden 2000 Britse vrouwen ondervraagd. Zo wilden de onderzoekers aantonen dat vrouwen een 'gedroomd levensplan' hebben. Ze willen bepaalde stappen van hun leven op een welbepaalde leeftijd bereikt hebben. Je rijbewijs op 19 jaar behalen, gezond leven en de ware ontmoeten op 24 jaar, verloofd zijn op 26 jaar, het eerste kindje op 27 jaar en de droomjob op 34 jaar. De studie toont aan dat de meeste vrouwen deze droom delen. Ons leven is dus volledig gepland en we hopen al zeer vroeg op mirakels. Maar jammer genoeg komen onze relaties en carrières niet altijd op het gedroomde moment. We zijn zelfs vaak teleurgesteld in wat het lot ons toeschrijft. Als kind droomden we vaak van een prachtige bruidsjurk met XXL sleep, een heleboel superbrave kindjes, trouwen met onze jeugdliefde en de nieuwe Carrie Bradshow worden. Maar dit zijn zeldzame situaties. "We hebben allemaal onze dromen en meestal duimen we dat ze uitkomen op een bepaalde leeftijd.", zegt Jessica Chivers, woordvoerster van de studie.

Doorzetten

Volgens de onderzoekers komen onze dromen (soms) uit met ongeveer 6 jaar vertraging. Gebrek aan geld, de eeuwige onrust om onze dromen niet te kunnen verwezenlijken en ons gebrek aan zelfvertrouwen, zijn de oorzaak van het uitstel. Want ja, een baby op je 27e, dat is niet altijd haalbaar! Uit de studie blijkt dat, van de 2000 ondervraagde vrouwen, de helft de belangrijke stappen niet heeft behaald, en een op drie vindt dat het nu te laat is om hun dromen alsnog te verwezenlijken. "Dromen hebben en plannen in je hoofd is een goede motivatie, het toont dat we in de goeie richting gaan en daardoor blijven we doorzetten.", voegt Jessica nog toe.
Dames, tijd dus om je dromen te herzien, en vooral de leeftijd waarop je ze wil verwezenlijken. Probeer jezelf te motiveren, heb zelfvertrouwen en wees sterk! Je moet doorzetten om te krijgen wat je wilt!

Rencontrer l’amour de ma vie à 24 ans et faire un bébé à 27… Ma vie rêvée ? © Thinkstock
Rencontrer l’amour de ma vie à 24 ans et faire un bébé à 27… Ma vie rêvée ?
See album
Marlies de Pape
you might also like