Home / Relatie / Huwelijk / De mooiste bruidsjurken van de modeontwerpers in 2014

Relatie

De mooiste bruidsjurken van de modeontwerpers in 2014

by the editorial team ,
De mooiste bruidsjurken van de modeontwerpers in 2014
De traditie wil dat een modedefilé in de Haute Couture bij wijze van romantisch orgelpunt altijd eindigt met het showen van de bruidsjurk. Tijden veranderen echter en de modewereld ook. Dat laatste is logisch, want fashion is ongetwijfeld een van de meest trendgevoelige sectoren die er bestaan. Ontwerpers lijken dus minder en minder trouw aan de traditionele bruidsjurk ter afsluiting. Vaak defileert de bruid gewoon tussen de andere modellen door tijdens de show of verschijnt er zelfs geen trouwjurk op het podium.

Het laatste voorbeeld van deze nieuwe trend werd geleverd tijdens de Haute Couture defilés voor de komende lente in Parijs. Terwijl Chanel of Zuhair Murad hun shows afsloten met een schitterende bruidsjurk, presenteerde Valentino zijn ‘bruid’ – in een wolk van witte kant – ergens in het midden van zijn defilé.

Wat er ook van zij, de bruidsjurken van de luxe-ontwerpers die we te zien kregen bespeelden alle denkbare registers, in verschillende stijlen, van klassiek tot hip, van extravagant tot sober en eenvoudig. Gehuld in een droom van tule met geborduurde bloemen en een lange sleep schreed de bruid van Elie Saab over het podium om het publiek te betoveren. De bruid van Jean Paul Gaultier kwam iets gewaagder voor de dag: ze droeg een witkanten body met netkousen en een soort Romeinse helm, versierd met juwelen en gigantische pluimen. De ongebreidelde verbeelding van het enfant terrible in de modesector laat zich niet in vakjes vangen.

Ook zin om je te laten inspireren? Op zoek naar een unieke bruidsjurk? Wacht dan niet langer en laat je verleiden door de droomjurken van de luxe-ontwerpers.


> Ontdek hier de haute couture bruidsjurken voor de lente van 2014!


Zuhair Murad, Lente/Zomer 2014
Haute Couture Paris

Foto: © 2014 PixelFormula