Home / Mode / Fashion and me

Modetips voor vrouwen met een zandloperfiguur

by Marlies de Pape ,
Modetips voor vrouwen met een zandloperfiguur© Getty

Als dit jouw geval is, dan mag je niet klagen. Een zandloperfiguur is namelijk het meest begeerde model door alle vrouwen ter wereld. Mooie rondingen, die extra benadrukt worden door een fijne taille en prominente heupen, begeleiden je bij elke stap. Maar ook voor jouw vrouwelijke vrouwen, is het oppassen geblazen qua kledingstijl. Dit zijn de tips en tricks die je moet kennen!

Summary
 1. · Jouw shoppinglijst:
 2. · Waar moet je kleding aansluiten
 3. · De voordelen van een wikkeljurk
 4. · De mogelijkheden van een V-hals
 5. · Broeken met een hoge taille
 6. · Wat een kokerrok voor je vormen kan doen
 7. · Het belang van de print van een mantel
 8. · BELANGRIJK! De fashion blunders voor brede heupen

Een lichaam met rondingen is een droom die werkelijkheid is geworden. Maar zelfs vrouwen met een perfecte lijn, hebben complexen - enkel God weet waarom! Als je gezegend bent met een zandloperfiguur kan de lijn tussen sexy en vulgair heel snel overtreden worden.. Je mag je vormen laten zien, maar natuurlijk toon je niet alles open en bloot. Inspiratie nodig? Kijk alvast mee naar deze celebs van vroeger en nu.

Sophia Loren © Pinterest
Sophia Loren
See album
Array

Jouw shoppinglijst:

 • Kleren die aansluiten aan de taille
 • V-hals
 • Wikkeljurken
 • Broeken met hoge taille
 • Kokerrokken
 • Tailleurmantels

Waar moet je kleding aansluiten

De regels zijn gemakkelijk: op de borst en aan de taille mag je kleding aansluiten zoveel je wilt, maar zorg dat je figuur in evenwicht is. Vanaf de heupen is het beter dat je je kleding wijd laat uitlopen in een A-lijn, zo krijg je een harmonieus effect. Natuurlijk mag je ook de aandacht leggen op je heupen als je dat graag hebt. Laat je vormen spreken!

De voordelen van een wikkeljurk

Sinds Diane von Furstenberg de wikkeljurk weer trendy maakte, zie je hem overal opduiken voor vrouwelijke silhouetten. Als je de nadruk wilt leggen op je taille en ze nog fijner wilt doen lijken, ga dan maar snel deze jurk kopen!

De mogelijkheden van een V-hals

Onthul niet te veel, maar laat je charme spreken. Als je voor een decollete kiest dat ook nog eens nauw aansluit, combineer dit dan met een oversize jeans. Je moet niet bang zijn dat het volume je niet zal staan. Het gaat er om het evenwicht te bewaren.

Broeken met een hoge taille

Je vindt broeken met hoge tailles in alle kleuren en stijlen. Sla er maar genoeg in en ontdoe je van de lage tailles die je niet mooi staan. Je rondingen komen zoveel beter uit met een hoge taille, zoals de diva's van de jaren 50 al aantoonden. Kijk maar naar Marilyn Monroe!

Wat een kokerrok voor je vormen kan doen

Als we het hebben over mooie rondingen, die sensueel in de kijker gezet moeten worden, dan lijdt het geen twijfel dat een kokerrok - liefst zwart of grijs - niet mag ontbreken in je kast. Je kan de rok combineren met een losse bloes om de proporties in evenwicht te houden, of met een nauwsluitend truitje als je alles uit de kast wilt halen.

Het belang van de print van een mantel

Een mooie snit kan een kledingstuk maken, en nog meer bij een mantel! Maar hoe moet je mantel er precies uitzien? Zonder twijfel, moet hij mooi gecentreerd zijn en het naaiwerk moet uitblinken en lichtjes uitwijden aan de heupen.

BELANGRIJK! De fashion blunders voor brede heupen

 • Oversized topjes
 • Baby doll kleding
 • Bloezen met ruches
 • Broeken met een lage taille
 • Gedrapeerde of plooirokjes

Amber Rose © Getty
Amber Rose
See album
Marlies de Pape
you might also like