Home / Mode / Fashion and me

1 vrouw op 5 wordt meer opgewonden van schoenen dan van haar partner

by Marlies de Pape ,
1 vrouw op 5 wordt meer opgewonden van schoenen dan van haar partner© Thinkstock

Volgens een enquête, gevoerd door Shoebuy.com, wordt 20% van de vrouwen meer opgewonden van een nieuw paar schoenen dan van een intiem moment met hun partner. We weten al wie tevreden zal zijn met deze studie...

We wisten al dat vrouwen gek waren op hun schoenen, maar we hadden er geen idee van dat de passie zo ver ging. Want voor bijna 1 vrouw op 5, is het vooruitzicht op een nieuw paar schoenen meer opwindend dan een avondje met hun partner. Dat moet pijn doen voor het ego van de heren. En het huwelijk lost niets op: 1 getrouwde vrouw op 6 zegt dat ze ook liever schoenen heeft dan haar man. De enquête werd aangevraagd door de webshop Shoebuy.com, en 1000 vrouwen van 35 tot 44 werden ondervraagd om vast te stellen wat hun relatie is met hun schoenenkast.

Een ding is zeker, we houden van onze schoenen! Zoveel zelfs dat we bereid zijn erover te liegen. Volgens de enquête, die in de Daily Mail werd uitgegeven, geeft de helft van de vrouwen toe al gelogen te hebben over de werkelijke prijs van hun nieuwe paar schoenen als ze te duur waren. Het moet gezegd dat, veel meer dan een mooie handtas of oorbellen, schoenen het detail is dat een look echt af maakt waardoor je opvalt. 50% van de vrouwen geeft zelfs toe iemand al negatief te hebben beoordeeld op hun schoenen. Er bestaat geen twijfel over, met een kapotte hak of oude sneakers, zal je op een slechte manier opvallen.

Pumps zijn waarschijnlijk het ultieme detail waardoor vrouwen zich sexy voelen, want ze zijn ideaal om een chique jurk af te werken of een basisoutfit een glamoureuze uitstraling te geven. Net zoals Carrie Bradshaw niet zonder haar Manolo Blahnik's kan, kunnen sommige vrouwen de deur niet uitgaan zonder een paar hoge hakken. 25% van de vrouwen is niet bereid om de gewonnen 10 centimeter af te staan en hun hoge hakken om te ruilen voor meer comfortabele schoenen. Marilyn Monroe had het al gezegd: "Geef een vrouw de goede schoenen, en ze zal de wereld veroveren".

1 vrouw op 5 meer opgewonden van schoenen dan van haar partner © Thinkstock
1 vrouw op 5 meer opgewonden van schoenen dan van haar partner
See album

Volg ons op facebook!

Marlies de Pape
you might also like