Home / Mode / Fashion and me

Eddy Anemian x H&M, de collectie in beeld

by Marlies de Pape ,
Eddy Anemian x H&M, de collectie in beeld© H&M

De eerste foto's van de samenwerking zijn net uitgekomen, we kijken er al naar uit!

De grote winnaar van de H&M Award 2014, Eddy Anemian, kreeg de kans om enkele van zijn creaties te laten uitvoeren in een gelimiteerde editie door de Zweedse reus. De collectie kreeg de prachtige naam "They can cut all the flowers, they can't keep spring for coming" mee en belooft dus volop romantiek en poëzie. Hij is net afgestudeerd van La Cambre en kon de jury overtuigen met zijn collectie die geïnspireerd is op Io sono l'Amore.

Eddy Anemian x H&M © H&M
Eddy Anemian x H&M
See album
Array

Deze film van Tilda Swinton die een passioneel liefdesverhaal vertelt van de Italiaanse bourgeoisie was de rode draad doorheen het werk van Eddy Anemian. De outfits die je vanaf 23 oktober in de winkels kan vinden, zijn modern, elegant en precies afgewerkt.
De combinatie van een gele rok, een samenraapsel van honderden fijne repen stof, met drukke print en een minimalistisch zwart T-shirt, is een schot in de roos.
Ook de maagdelijk witte jumpsuit met rijke herfstmotieven aan de binnenkant van de mouwen is zeker geslaagd.
Alles draait om pracht en praal, precisie en verfijning.

"Het was een leuke ervaring om deze collectie voor H&M te maken. Ze hebben de ziel van de collectie volledig gerespecteerd, maar mijn snij- en naaitechnieken aangepast aan een breed publiek. Het was alsof mijn creaties tot leven kwamen", vertrouwt Eddy Anemian ons toe.
"De laureatencollectie van Eddy was verbluffend. Iedereen bij H&M vond het een waar plezier om met hem te werken en zijn ontwerpen toegankelijk te maken voor een grote doelgroep." voegt Ann-Sofie Johansson nog toe, Design verantwoordelijke bij New Development H&M.

Heb je zin gekregen?
De collectie is te koop vanaf 23 oktober, in de H&M winkels van de Meir in Antwerpen, en van de Nieuwstraat in Brussel.

Marlies de Pape
you might also like