Home / Mode / Fashion and me

Back to retro

by Marlies de Pape ,
Back to retro© Brussels Vintage Market

Het is niet nieuw, maar wel hip. Vintage shoppen is al jaren terug populair, zo erg zelfs dat sommigen het zoeken naar het perfecte tweedehands stuk als een sport beschouwen. Want zeg nu zelf: soms is het gewoon leuker om dat geweldige paar laarzen te hebben en te weten dat niemand anders er mee zal rondlopen, toch? Vintage lovers hebben geluk, want België telt tegenwoordig al heel wat tweedehands winkels waar je terecht kan voor pareltjes uit de goede oude tijd.

Brussel

Onze hoofdstad heeft heel wat te bieden op vlak van mode en geweldig hippe winkels, het hoeft dus niet te verbazen dat je in de kleine straatjes meer dan eens een vintage winkel tegen het spreekwoordelijke lijf zal lopen. Gabriele Vintage vind je in de Kartruizerstraat 27 en wordt uitgebaat door een dame met een sterke liefde voor glamoureuze vintage. Voor hipster stukken ga je bij Episode in de Violestraat 28 en voor de beste boots spring je best binnen bij Foxhole, die twee vestigingen heeft in Brussel (eentje in de Rijkeklarenstraat 4 en eentje in de Vossenstraat 6). Ook leuk: de maandelijkse Brussels vintage market in de club K-Nal die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt.
http://www.gabrielevintage.com/
http://episode.eu/
http://brusselsvintagemarket.be/

Brussels Vintage Market © Brussels Vintage Market
Brussels Vintage Market
See album

Gent

Als je nog een excuus nodig had om naar het mooie Gent af te zakken, bieden deze tweedehands winkel alvast de nodige redding! Olga’s retro is even vintage als het klinkt, deze winkel in Korte Meer 23 wordt uitgebaat door een dame van 63 met een voorkeur voor authentieke tassen. Als je op zoek bent naar nieuwe oude schoenen, ga dan langs voor het ruime aanbod bij Boomerang in de Kortrijksepoortstraat 142. De tweedehandsketen Think Twice heeft meerdere vestigingen, waaronder ook twee in Gent. Te vinden op de Ajuinlui 15A of Nederkouter 118.
http://olgaretro.weebly.com/index.html
http://thinktwice-secondhand.be

Think Twice © Think Twice
Think Twice
See album

Antwerpen

Als je de typische Meir beu bent, wordt het hoog tijd om deze vintage winkels op te zoeken. Er bestaat een goede kans dat je een uniek stuk scoort dat gewild is door alle fashionista’s bij Jutka & Riska in de Nationalestraat 87. Als je eens wil vintage shoppen voor de kleintjes ga je best bij Mamouch in de Eggestraat 6. Hier vind je tweedehands designerkledij voor prijzen tot 35 Euro dat er nog piekfijn uit ziet. Antwerpen zou Antwerpen niet zijn als er geen tweedehands winkel zou zijn die volledig gewijd is aan tweedehands designerstukken. Pardaf vind je op de Gemeentestraat 8 en biedt “miskopen” aan die niet ouder zijn dan 2 jaar en allemaal nog hun merknaam dragen.
http://www.jutkaenriska.nl/
http://www.pardaf.be

Jutka & Riska © Jutka & Riska
Jutka & Riska
See album
Marlies de Pape
you might also like