Home / Lifestyle / Cultuur

8 kleine dingetjes waar je gelukkig van wordt

by Marlies de Pape ,
8 kleine dingetjes waar je gelukkig van wordt© Thinkstock

Het geluk zit in een klein hoekje...

Summary
  1. · Een knuffel
  2. · Een stukje zwarte chocolade (of twee voor de zoetekauwen!)
  3. · Een liedje
  4. · Even uitblazen
  5. · Een compliment
  6. · Een cadeau
  7. · Goed slapen 's nachts
  8. · Een beetje blauw

Het liedje Happy van Pharell Williams is een echte wereldhit geworden en kon miljoenen mensen inspireren. De Verenigde Naties besloten zelfs om landen aan te zetten bewustwordingscampagnes op poten te zetten, om het sociaal welzijn in de wereld te verbeteren.
Maar eigenlijk moet je niet veel doen en niet ver zoeken om geluk te vinden. Met deze acht doodeenvoudige dingetjes ben je al een heel eind op weg om gelukkig te worden en anderen gelukkig te maken.

1. Een knuffel

Array

Het kost niets en doet altijd plezier, zowel voor diegene die de knuffel krijgt, als diegene die hem geeft. Aarzel niet langer en knuffel je hond, je kat, je lief, je beste vriend, je mama, je opa... En voor de anderen (zoals je baas, de receptioniste bij de tandarts, de loketbediende in het station...), zal je met een glimlach ook al veel bereiken.

src : minutebuzz.com

2. Een stukje zwarte chocolade (of twee voor de zoetekauwen!)

Chocolade is rijk aan magnesium en zou anti-depressieve eigenschappen bezitten. Door onze ogen en onze geurzin te prikkelen, maken we endorfines, gelukshormonen, aan. Als je niet zo graag chocolade lust (want ook die mensen bestaan), mag je ook een andere zoete zonde of een hartig hapje nemen om je moraal omhoog te krikken.

src : filipalbatalim.tumblr.com

3. Een liedje

Er komen zodanig veel liedjes uit, dat er minstens een moet zijn dat je graag hoort. Om opnieuw energie te krijgen, een romantisch moment te herspelen, te lachen of een leuke jeugdherinnering te krijgen... Doe een graai in je playlist en laat je favoriete deuntje uit de luidsprekers knallen om je dag op te vrolijken.

src : http://i.imgur.com/

4. Even uitblazen

Het lijkt misschien onbetekenend, maar door voortdurend bezig te zijn (werk, familie, vrienden...), vergeet je jezelf soms. Gun jezelf 10 minuten, zonder iets te doen, gewoon om te luieren. Geniet 's middags van de zon en neem een adempauze in het park. Een kort moment waarop je aan niets anders hoeft te denken.

src : marisarenee.tumblr.com

5. Een compliment

Dit vraagt opnieuw niet veel inspanning, en het doet enorm goed. Leg goed op, observeer en vind iets leuks om over je collega, je vriend, een jonge mama die een wandeling maakt met haar pasgeborene... te zeggen. En laat jezelf ook niet aan de kant liggen. Waarom zou je niet eens een bos bloemen aan jezelf mogen geven?

src : mnbz.me/13cww

6. Een cadeau

Een madeliefje dat je hebt geplukt, een massage, een bezoek aan de kapper, dat paar schoenen waar je al maanden een oog hebt op laten vallen, de laatste cd van Stromae, dat mooie zwarte jurkje in de solden... Gun jezelf een cadeau, je zal verrast zijn door het effect dat het heeft.

src : minutebuzz.com

7. Goed slapen 's nachts

Zes uur en een kwartier: zo lang moet een volwassene ononderbroken slapen om overdag gelukkig te zijn. Zet je gsm af, doe de televisie uit en kruip eens vroeg onder de lakens om lekker lang te slapen en met een goed humeur wakker te worden.

src : minutebuzz.com

8. Een beetje blauw

Uit een studie, gevoerd door onderzoekers aan de universiteit van Sussex in Engeland, blijkt dat de kleur blauw een boost geeft aan je zelfvertrouwen, stress vermindert en geluk stimuleert. Haal dus blauwe kledingstukken of accessoires uit je kast. Goed om te weten: volgens de wetenschappers, hebben oranje en paars hetzelfde effect op vrouwen, en groen op mannen.

src : minutebuzz.com
Marlies de Pape
you might also like