Home / Mama / Bevalling

Het bewijs dat vrouwen het sterke geslacht zijn... (video)

by Marlies de Pape ,
Het bewijs dat vrouwen het sterke geslacht zijn... (video)© Screenshot YouTube

Na een verloren weddenschap, heeft een radiopresentator de plaats ingenomen van een aanstaande mama. Hij werd aangesloten op een simulator om te voelen wat het is om te bevallen.

Tom Evans, presentator van een ochtendprogramma op de Britse radiozender Heart FM, heeft tijdens de week van de vrouw een weddenschap verloren. Als "straf" werd hij aangesloten aan een bevallingssimulator. Ontsluitingsfase, weeën, de jonge man heeft (bijna) hetzelfde parcours gevolgd als een aanstaande moeder die op het einde van de rit is. En ook al probeert hij te blijven lachen voor de plagerijen van zijn twee collega's die zijn ervaringen rechtstreeks bijwoonden, Tom heeft het moeilijk om het hoofd te bieden aan zijn lijdensweg. Op een bepaald moment kan hij zelfs niet meer blijven zitten en staat hij recht omdat de pijn zo ondraaglijk is geworden.

Tom Evans tijdens de bevalling © Screenshot YouTube
Tom Evans tijdens de bevalling
See album
Loading...

Natuurlijk was het hele proces toch niet helemaal hetzelfde als wat zwangere vrouwen voelen bij een bevalling, die normaal gezien veel langer duurt dan de anderhalve minuut in de video. Maar zoals de volgers van Evans' Twitter, en de commentaren onderaan de video zeggen, zal hij nu een beter idee hebben van wat vrouwen voelen als ze een kind op de wereld zetten.

Tom Evans was ook niet de eerste man die dit zeer emotionele moment, dat normaal gezien aan vrouwen is voorbehouden, eens wilde beleven. Dennis Storm en Valerio Zen, twee presentators van een Nederlandse realityshow, beleefden ook de pijnen van een bevalling door elektroden op hun buik. Hun ervaring was onder toezicht van een vroedvrouw en een fysiotherapeute, duurde maar liefst twee uur en matte hen compleet af.

Loading...

Meer op wewomen.be:
"Born In The Wild": een nieuwe realityshow die natuurlijke geboortes net iets te ver drijft
Jonge mama's poseren naakt na hun bevalling
15 niet zo leuke weetjes over de bevalling

Marlies de Pape
you might also like