Home / Mama / Bevalling

"Born In The Wild": een nieuwe realityshow die natuurlijke geboortes net iets te ver drijft

by Marlies de Pape ,
"Born In The Wild": een nieuwe realityshow die natuurlijke geboortes net iets te ver drijft© Youtube / BirthInNature

We kennen allemaal wel een aantal realityshows die net iets te ver gingen (denk aan Spuiten en slikken of Temptation Island!), maar deze nieuwe serie van de Amerikaanse zender Lifetime belooft reality naar een ander niveau te tillen. De show is gebaseerd op een virale YouTube video en zal jonge koppels tonen die hun kind op de wereld zetten in de vrije natuur zonder hulp van dokters. Nog eens?

YouTube gebruiker BirthInNature heeft maar één video geüpload, maar die heeft al meer dan 20 miljoen kijkers verzameld. De video toont een moeder die bevalt in een beekje, zonder de hulp van een dokter of vroedvrouw.

Via deze video kwam de Amerikaanse zender Lifetime op het idee om een realityshow te maken, genaamd Born In The Wild, waar jonge koppels in de natuur bevallen. Geniaal!

© BirthInTheWild
See album

Het persbericht voor de nieuwe serie stelt een belangrijke vraag: "Wat gebeurt er wanneer de belangrijkste gebeurtenis in het leven van een vrouw echt wild wordt, en de aanstaande ouders beslissen om in de vrije natuur te bevallen?"

Hoewel Lifetime verzekerde dat de filmcrew ervoor zou zorgen dat de jonge moeder en de baby veilig zijn, zuller er geen dokters aanwezig zijn. De makers beloofden ook dat nieuwe moeders niet zouden deelnemen aan het programma, en enkel ervaren moeders toegelaten zouden worden.
Klinkt deze nieuwe realityshow als een interessant, dramatisch experiment of, zoals sommige critici zeggen, zou het het begin zijn van een nieuwe, gevaarlijke trend die moeder en baby in gevaar brengt?
Laat ons weten wat jij ervan denkt op facebook!

Kijk hier naar de video waar het allemaal mee begon! (Expliciet)

Loading...

"Ik heb er altijd al van gedroomd te bevallen in de vrije natuur (na de fantastische geboortefilm “Birth into Being” te hebben gezien en een opleiding als doula te hebben doorlopen). Een week voor ik was uitgerekend, vlogen we naar het huis van een vriend in het Daintree Regenwoud, het oudste regenwoud ter wereld. Het is er altijd warm, maar draaglijk – de perfecte weersomstandigheden om te bevallen in de natuur.

Ik besloot om te bevallen dichtbij een beekje waar ik verliefd op was geworden, enkele minuten rijden verder. Het water is er enorm puur en smaakt lekkerder dan elk ander water dat ik al heb gedronken. Ik voelde me opgewonden telkens ik ervan dronk. Dat was voor mij een teken, want anderen vonden dat het gewoon smaakte naar fris water!

Hoewel het water frisser was dan in bad, was het toch nog lauw (de vorige keren ben ik altijd in water bevallen). Maar de dag voor ik moest bevallen, regende het heel de dag en ’s nachts was het ongewoon fris voor het seizoen.

Ik begon weeën te krijgen om 11u ’s avonds op vrijdag 3 februari 2012. ’s Nachts ging alles vrij goed. Omdat het de vorige keer minder lang duurde (mijn vierde bevalling duurde maar 6 uur), berustte ik erop om in het huis van onze vrienden te bevallen. Rond 6u ’s morgens, bij het ochtendgloren, wilde ik in bad. Drie uur lang had ik nog weeën en ging ik in en uit het bad. Ik vroeg me af waarom het zo lang duurde. Ik voede me goed, de weeën vielen wel mee, maar het duurde gewoon zeer lang.Welkom Perouze Seraphina.

Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe prachtig je wel bent.

Dank je om ons jouw aanwezigheid te schenken.

Wij zijn heel dankbaar voor onze lieve vriend Ron. Onze harten zijn voor eeuwig verbonden met het jouwe nu we dit moment hebben gedeeld.

Dank aan mijn mooie dochters die alles hebben aanvaard. Elk van jullie heeft op haar eigen manier de weg vrij gemaakt voor haar zusje. Jullie zijn de lichten van mijn leven en een voortdurende inspiratiebron.

Nick, mijn eeuwige partner en beste vriend, dank om in mij te geloven, me te vertrouwen en te vertrouwen op het geboorteproces. Je bent de grootste liefde die ik ooit gekend heb. Dank voor het geschenk dat onze twee dochters zijn en om ze samen met mij op een bewuste manier groot te brengen.

Aan het leven. Ik gaf me met vol vertrouwen over en je gaf me aan mezelf terug. Ik ben jouw dienaar in liefde en aanbidding.
"

Marlies de Pape
you might also like