Home / Mama / Baby

15 manieren waarop kinderen hun ouders tot het uiterste drijven

by Marlies de Pape ,
15 manieren waarop kinderen hun ouders tot het uiterste drijven© Getty

We moeten er geen doekjes om winden: kinderen zijn fantastisch in vervelend zijn. Denk maar niet dat jouw kinderen engeltjes zijn, want dat zijn ze niet! We leren wel bij over onvoorwaardelijke liefde en al dat sentimenteel gedoe. Maar ze hebben ons ook geleerd dat echte monsters verschuild gaan onder paardenstaarten en Pokemon pyjama's.

1. "Zijn we er al?"

Array

2. Weigeren kleren aan te trekken

Op een bepaalde leeftijd, beginnen kinderen hun kleren te haten. Jammer genoeg voor ouders maakt omkoperij, geroep en tranen van frustratie helemaal niets uit in die tartende situaties.

3. Je telefoon afnemen

Plakkerige vingers op je iPhone van 600€? Vergeet het maar!

4. Ongepaste vragen stellen aan vreemden

Je hebt nog nooit aan je vriendin durven vragen of ze iets gaat doen aan die subtiele snor, maar je kinderen daarentegen? Laten we zeggen dat ze iets minder beleefd zijn en je vriendin zich nu elke maand laat waxen.

5. Op een andere naam antwoorden

De naam waar jij je hoofd over hebt gebroken, was blijkbaar niet goed genoeg. Nu wil je spruit kapitein piraat of meneer prot genoemd worden. Je bent wel verplicht om mee te doen anders ben je een gemene moeder die de creativiteit van haar kinderen belet.

6. Dubbelagent spelen

Kon de wereld maar zien hoe schattig en beleefd je kinderen thuis zijn.
Maar helaas, als ze buiten zijn worden het echte kwajongens die rondrennen in het restaurant of midden op de weg stil blijven staan en beginnen wenen. Soms wil je gewoon door de grond zakken.

7. Je lichaam als turnzaal gebruiken

Ze staan altijd klaar om een eindje paard te rijden op je rug of tegen je buik aan te springen terwijl je rustig een boek leest. Soms heb je zin om uit te schreeuwen: "Kan je niet zien dat ik een mens ben?!"
Je zou niet zonder kunnen, maar af en toe mogen ze je wel eens met rust laten.

8. Naar toilet moeten direct nadat je ze in bed hebt gestopt

Tijdens het bedritueel van een half uur, vraag je minstens tien keer of ze niet naar het toilet moeten. Maar pas als je het licht uitdoet en eindelijk in je zetel ploft, hoor je hun piepstemmetjes zeggen dat ze pipi moeten doen.

9. Doen alsof ze beter weten

Het maakt niet uit dat je 30 jaar ouder bent, een diploma hebt en meer levenservaring dan zij. Sommige kinderen weten het altijd beter en lachen je zelfs uit!

5. Hun neus optrekken

Het kan hun helemaal niets schelen dat je drie uur hebt gezwoegd voor een maaltijd die een ster verdient. Nee hoor, ze snijden hun groenten zo klein mogelijk, trekken hun neus op en blijven maar vragen: "Jakkes mama, wat is dát?"

11. Niet kunnen mikken

Jongen of meisje, geen van de twee kan perfect mikken en er blijft altijd wel een drupje op het toilet liggen.

12. Snot eten

Een woord: jakkes!

13. Zeuren

Gelukkig gaat dat drammende dramatische geschreeuw geen 18 jaar duren. Dit omdat je na drie jaar getraind bent in selectief gehoor. De enigste manier om niet doof te zijn op je 40.

14. Niet stil kunnen zitten

In het vliegtuig moet je je om de 20 minuten excuseren aan de passagier voor je omdat je kind heel de tijd schopt op de achterkant van hun stoel.

15. Verjaardagsfeestjes vergelijken

"Tom had een supergrote trampoline op zijn feestje staan! Wow! En Sylvie had cola en de lekkerste cupcakes ooit voor iedereen!" Och zwijg toch!

Marlies de Pape
you might also like