Home / Mode / Accessoires

De juiste bril voor jouw gezicht

by the editorial team ,
De juiste bril voor jouw gezicht

Om een bril te kiezen die jou als gegoten zit, moet je in de eerste plaats aan de vorm denken en niet aan de kleur. De keuze van het montuur is van essentieel belang. Als je de perfecte bril hebt gevonden zul je er geweldig uitzien. Ben je het beu om elke bril die je ziet te passen en zoek je hulp bij het vinden van die ene bril, lees dan snel verder en ontdek onze tips.

De vorm van je gezicht

Je hebt een vierkant gezicht: je kiest beter voor ronde of ovale brilglazen. De bolle vorm zal je gelaatstrekken verzachten, terwijl dat een rechthoekig montuur je gezicht alleen maar scherp zal maken!

Je hebt een rond gezicht: je gaat best voor een bril met een rechthoekige of vierkante vorm. Je hebt structuur nodig en je moet het vermijden om nog meer ronde vormen toe te voegen aan je ronde gezicht. Too much is natuurlijk nooit goed!

Je hebt een ovaal gezicht: wat een geluk! Een ovaal gezicht is technisch gezien het beste in proportie. Een bril kiezen is een waar plezier, je hebt keuze genoeg omdat elke vorm bij je gezicht past. Een zwaar en rechthoekig montuur zou een goede keuze zijn: het maakt je gezicht breder en minder lang. Let misschien toch op met hele fijne monturen, ze zouden je gezicht wel eens onnodig kunnen verlengen.

Je hebt een driehoekig gezicht: een bril met een ovale montuur is het beste voor jou. Het bovenste gedeelte aan je buitenste ooghoeken is bij voorkeur afgerond: dat houdt een puntige kin in evenwicht.

Belangrijk: Als je een doktersvoorschrift hebt, toon je het best aan je opticien voor je begint te kiezen. Sommige monturen zijn namelijk niet geschikt voor bepaalde soorten glazen en correcties.

Voor je je bril kiest

- Je neus moet het gewicht van het montuur zonder glazen zonder problemen kunnen dragen. Anders zul je je bril de hele tijd op zijn plaats moeten terugduwen!
- De brug van je bril moet aangepast zijn aan de vorm van je neus zonder te spannen en zonder zich af te tekenen.
- De veren van je bril moeten rusten op je oren. Als ze afgerond zijn, moeten ze de vorm van je oren volgen en zich er net achter bevinden. Over het algemeen zijn de veren verstelbaar.

Welke kleur voor je bril?

Neen dames, een bril kies je niet alleen omdat je hem mooi vindt, maar ook omdat hij je staat. De kleur van het montuur moet je dus kiezen in functie van je huidskleur. Je moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien!

Je hebt een bleke, lichte huid
Durf te gaan voor een blauw montuur of een andere complementaire kleur: wit, geïriseerd zwart, pruim, magenta, roze en mauve. Houd je van metalen monturen, ga dan voor tin, geëmailleerd metaal en geborsteld of blinkend zilver. Wat schildpadden brilmonturen betreffen, kies je best voor sombere kleuren of voor ambergeel. Groene monturen zijn mooi bij roodharigen.

Je hebt een warme, donkere huid
Kies een bril in de geeltinten. Kaki, marineblauw, oranjerood en ivoor staan je ook, net als vergulde, koperkleurige of bronskleurige monturen. Goudbruin of blond zijn eveneens kleuren die bij je teint passen. Heb je een matte huid, dan mag je voor levendige kleuren gaan. Durf gewoon! Je moet ook weten dat de ideale bril in harmonie moet zijn met je haarkleur. Zorg er ten slotte voor dat de kleur van je lippenstift niet vloekt met die van je bril!

Lees ook:
Optic At Home, wanneer het leuk is een bril te kiezen
50 zonnebrillen die we nu meteen willen
De zonnebril die je altijd al wilde

you might also like