Home / Mode / Accessoires

De ideale bril voor jouw gezichtsvorm

by Marlies de Pape ,
De ideale bril voor jouw gezichtsvorm

Dikke monturen, ronde vintage brillen, hippe motieven... Het is nog nooit zo leuk geweest om een bril te dragen! Misschien hebben we er Zooey Deschanel als New Girl of Katy Perry en haar vlinderbril voor te danken, maar geek chic is trendy. Als je nog maar nieuw bent en niet goed weet wat past bij jouw gezichtsvorm, dan is dit artikel voor jou.

Summary
  1. · Vierkant
  2. · Rond
  3. · Ovaal
  4. · Hartvormig
  5. · Lang
  6. · Laat je inspireren door de celebs!

Ooit was een bril uit de mode en droeg iedereen lenzen, maar nu zien we net het omgekeerde! Brillen zijn hip.
Brillen moeten natuurlijk goed zitten en je moet er door kunnen zien, maar ze zijn ook een fashion statement. Je kunt ze beschouwen als een modeaccessoire.
Maar het is een absolute must dat je bril past bij je gezichtsvorm. Als je niet goed weet welke vorm jij bent, ga dan voor de spiegel staan en omlijn je gezicht met een lippenstift. Nu kan je duidelijk zien welke vorm je bent.
Nu nog de perfecte bril, en je ziet er fantastisch uit!

Vierkant

Een rechthoekig gezicht zoals dat van Olivia Wilde, wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd, een sterke kaaklijn en rechthoekige kin. De beste bril voor deze gezichtsvorm is iets als een aviator of een ronde vorm om je harde trekken te verzachten.
Een hoekige bril zal veel te hard zijn voor je gezicht. Ga voor zachte vormen om je gezicht in evenwicht te brengen of voor een extra vrouwelijke bril om je sterke kaak te verzachten.

Rond

Als je een rond gezicht hebt, wil je dat je bril karakter heeft. Je mag gerust voor een hoekige bril kiezen dus houd je vooral niet in bij sterke brillen.
De bedoeling is om je ogen te vergroten en je gezicht langer te maken. Een duidelijke brug zet de nadruk op de ogen, en een brede, rechthoekige vorm brengt je gezicht in evenwicht. Experimenteer met gedurfde designs, kleuren en merken - een rond gezicht kan heel wat verdragen. Hou je niet in!

Ovaal

Wees blij als je een ovaal gezicht hebt. Net als haarstijlen, past ook elke bril bij jullie.
Een groot exemplaar benadrukt je jukbeenderen, en een bril die net iets breder is dan het breedste deel van je gezicht, houdt alles in evenwicht. Je kan bijna alles kiezen. Gelukzakken!

Hartvormig

Je hebt een vrij wijd voorhoofd, een smalle kaak, hoge jukbeenderen en een dunne kin net als Reese Witherspoon. Breng de wijdere trekken van je gezicht in evenwicht met een kleine bril of alleszins een delicaat exemplaar. Retro vormen zoals een vlinderbril, staan je ook mooi.

Lang

Denk maar aan Sarah Jessica Parker. Oversized brillen geven breedte aan je gezicht en breken de lengte. Schattige, ronde brillen zoals de typische Harry Potter-bril brengt je gezicht in balans. Vermijd lage brillen die je gezicht nog verlengen. Zoek je iets tijdloos? Dan zijn aviator of retro brillen jouw beste vriend om breedte te creëren.

Laat je inspireren door de celebs!

Rita Ora - Ovaal gezicht © Getty Images
Rita Ora - Ovaal gezicht
See album
Marlies de Pape
you might also like