Home / Mode / Accessoires

Belgian Bags: Handtassen van Belgische bodem

by Marlies de Pape ,
Belgian Bags: Handtassen van Belgische bodem© Dolly & Daisy

Zoals elke vrouw zal je geregeld wel eens wegdromen van de perfecte tas, met het bijhorende hoge prijskaartje. Stella McCartney, Céline of Balenciaga staat misschien nog niet in onze kast, maar eigenlijk hoeven we niet over de grenzen heen te shoppen om iets mooi in huis te halen. Deze designers bieden betaalbare kwaliteit en zijn van Belgische bodem – net wat origineler dan de doorsnee it-bags, nietwaar?

Hendrickx bags

Ze is jong, ambitieus en afkomstig uit Antwerpen. Geraldine Hendrickx is de ontwerpster achter het naar zichzelf genoemde Hendrickx bags. Een handtassenlijn die de ontwerpster begon uit noodzaak voor zichzelf, ze vond namelijk nooit een handtas die kwalitatief genoeg was en over een tijdloze en praktische elegantie beschikte zodat je hem elke dag kon dragen. Enter de geboorte van Hendrickx bags en haar eerste collectie, de Black Collection. De tassen zijn vervaardigd uit nappa leder, en bij elk stuk werd er veel oog aan detail besteed. Alle tassen zijn beschikbaar via de webshop.
http://hendrickx-bags.com

© Hendrickx bags
See album

Atelier Marchal

Ook Belgisch maar een tikje duurder is Atelier Marchal, het resultaat van de samenwerking tussen oprichter Josep Garcia-Marchal en zijn zus Ana. Atelier Marchal werd opgericht in 1999 en begon initieel als een klein juwelen- en accessoire atelier, maar groeide daarna uit tot een volwaardige accessoirecollectie voor mannen en vrouwen. In 2010 openden ze hun flagshipstore en atelier in Brussel. De designs zijn tijdloos, de materialen luxueus. Deze worden telkens op een speciale manier behandeld in de ateliers, waar je het unieke resultaat van kan voelen aan de tassen zelf.
http://ateliermarchal.com
Laekensestraat 60, 1000 Brussel

© Atelier Marchal
See album

Dolly & Daisy

Iets frivoler is het Belgische Dolly & Daisy, het merk van ontwerpster Audrey van der Velden. Ze werkte eerder al voor A.F. Vandevorst en Essentiel maar voelde ook de nood om haar eigen merk op poten te zetten, waarvan Dolly & Daisy het resultaat is. De collecties zijn meestal een resultaat tussen iets gewaagdere ontwerpen (denk kleur of pythonprint) en meer tijdloze tassen. De Antwerpse ontwerpster startte het label in 2011 en combineert graag vintage elementen in haar tassen. Heel typerend voor Dolly & Daisy zijn de weeftechnieken, die zowat het herkenningspunt vormen van het merk. Inspiratie haalt de ontwerpster voornamelijk uit haar eigen uitgebreide handtassencollectie van de jaren 40 tot 90.
www.dollydaisy.be

© Dolly & Daisy
See album
Marlies de Pape
you might also like