Home / Relatie / Psychologie

Waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot ruige 'echte' mannen

by Marlies de Pape ,
Waarom vrouwen zich aangetrokken voelen tot ruige 'echte' mannen© Thinkstock

Ook al zijn ze eerder slordig en absoluut geen gentlemen, we blijven toch altijd voor die ruige mannen vallen. Vraag je je ook af waarom? Blijf dan bij ons want we hebben het antwoord gevonden!

Summary
  1. · Hij is groot, knap en sterk
  2. · Laten we pragmatisch zijn
  3. · "Het ligt niet aan ons, het is de natuur!"
  4. · Zijn neus ophalen
  5. · In het kort

In de huidige maatschappij lijkt het wel alsof de grens tussen mannen en vrouwen steeds vager wordt. Mannen verzorgen hun look, gebruiken schoonheidsproducten en blijven bijna even lang als vrouwen in de badkamer. Is de "echte" ruige man een uitgestorven ras? Helemaal niet! Modetrends bepalen niet op welk type man een vrouw zal vallen, dus is de Tarzan-stijl nog steeds van toepassing!

Hij is groot, knap en sterk

Niet dat vrouwen enkel tot het uiterlijk aangetrokken zijn, maar je moet het op een logische manier bekijken: de ruige man volgt, per definitie, een zeer natuurlijke levenswijze. Daarom hebben we nog nooit een volledig aangeklede ruige man gezien: hemden zijn maar in de weg om in de bomen te klauteren! Vanzelfsprekend is er dus een sexy kantje aan. Aangezien hij verplicht is zich constant te verdedigen om te overleven in het midden van de jungle, heeft hij armspieren en een sixpack ontwikkeld waar er meer dan één jaloers op is! Fans van Javier Bardem zullen ons niet tegenspreken!

Laten we pragmatisch zijn

Het uiterlijk is natuurlijk niet alles en we hebben wel degelijk meer dan onze ogen nodig om tot iemand aangetrokken te zijn. Je moet er ook je hoofd bij houden! Je moet toegeven dat een sterke man in huis hebben, altijd handig kan zijn! Daarenboven kan hij je een veiligheidsgevoel geven. Ruige of viriele mannen staan er ook niet om bekend heel praatgraag te zijn, een voordeel voor de kletskousen onder ons! Charme heeft meestal niets te maken met lange redevoeringen: wie kan de sex appeal van Christopher Lambert als Tarzan (Hugh Hudson, 1984) nu vergeten?

© Thinkstock
See album

"Het ligt niet aan ons, het is de natuur!"

Maar het antwoord op onze vraag zullen we toch het best krijgen van de geïnteresseerden: Houda, 29 jaar: "Ruige mannen hebben dat ietsje meer; ze durven alles en zijn zeer moedig. Dapperheid is een eigenschap die noodzakelijk is om niet uit te sterven. Om in 2014 een kindje te krijgen, moet je lef hebben!". Camille, 25 jaar, is het hier helemaal mee eens: "Van nature uit zijn vrouwen aangetrokken tot viriele mannen die het tegengestelde van hen zijn: minder gevoelig en bloederiger. Ze geven ons het beeld mee van een krachtige, vruchtbare man en een goede vader." Beelden vrouwen hun mogelijke partners dan direct in als toekomstige papa?

Zijn neus ophalen

Wat betreft de verleiding, mag je het dierlijke aspect niet vergeten. De Britse antropoloog Kate Fox heeft een verband gelegd tussen seksuele opwinding en geur: "Androstenol, een geur die vrijkomt bij vers zweet, is aantrekkelijk voor vrouwen. Androsteron dat geproduceerd wordt door mannelijk zweet na blootstelling aan zuurstof - wanneer de man dus minder "vers" is - is dan weer zeer onaangenaam, behalve voor vrouwen die ovuleren." Quod erat demonstrandum!

In het kort

Je herkent een viriele man dus eerst en vooral aan zijn uiterlijk. Maar toch zijn vrouwen niet aangetrokken tot de fysieke mannelijke eigenschappen, maar wel tot de morele eigenschappen waar ze naar verwijzen. Onder die ruwe bolster schuilt namelijk veel gevoeligheid...

Volg ons op facebook!

Marlies de Pape
you might also like