Home / Lifestyle / Maatschappij

Borstkanker: Ze scheren hun hoofd om hun zieke vriendin te steunen (video)

by Marlies de Pape ,
Borstkanker: Ze scheren hun hoofd om hun zieke vriendin te steunen (video)© Capture d'écran Viméo

Deze video belooft een emotioneel moment. Om hun vriendin te steunen die getroffen werd door borstkanker, besloot een aantal vrouwen hun hoofd kaal te scheren voor de camera.

Gerdi Mckenna, inwoonster van Pretoria, een stad in Zuid-Afrika, heeft haar leven zien omslaan. De stralende mama met een wijde vriendenkring, ontdekte een aantal maanden geleden dat ze borstkanker had. Ze is verplicht een zware kuur chemotherapie te volgen en verliest daarbij haar haar, voor velen een teken van vrouwelijkheid.

Een uitzonderlijke fotosessie

Een ongelooflijk bewijs van steun en vriendschap vereeuwigd op foto en op video! In februari beslist één van de vriendinnen van Gerdi voor een onvergetelijke verrassing te zorgen om haar onvoorwaardelijke steun te bewijzen tijdens deze moeilijke periode.

En zo zijn een tiental van haar vriendinnen bijeen gekomen om zich samen kaal te scheren voor de camera's en de fototoestellen. Terwijl ze kaalgeschoren worden, drukken ze hun gevoelens uit: "Voor ons is het haar maar een klein stukje, ons grootste cadeau is onze gezondheid", zegt één van hen. Volledig kaal, maar met een glimlach, nemen ze plaats achter de lens. Gerdi Mckenna, die enorm geraakt was door dit teder gebaar, moest enkele traantjes laten door de emotie.

Borstkanker is de kanker die vrouwen het meest treft, met 89 gevallen op 100.000 vrouwen.

Loading...
Marlies de Pape
you might also like