Home / Lifestyle / Maatschappij

In beeld: indien Barbie® een echte vrouw was, dan zou ze hierop lijken

by Marlies de Pape ,
In beeld: indien Barbie® een echte vrouw was, dan zou ze hierop lijken© Nickolay Lamm

Nickolay Lamm, een kunstenaar, besloot om zich te storten op Barbie® en aan kleine meisjes een pop met 'normale' maten te geven.

Met haar onwaarschijnlijke maten (92-46-84, terwijl het ideale model 86-61-86 heeft), kunnen we niet zeggen dat Barbie® een vrouw van vlees en bloed voorstelt. De pop boezemt meer angst in dan ze doet dromen en er wordt steeds meer kritiek geuit op haar lange nek die veel te dun is (23 cm terwijl de gemiddelde afmeting 38 cm is) en waar haar grote hoofd op moet steunen, haar zodanig dunne taille dat een deel van haar ingewanden eruit genomen zou moeten worden en haar enkels van 15 cm waardoor ze niet op twee benen zou kunnen lopen

En net daarom zijn er mensen die meer realistische alternatieven voor de pop hebben uitgedacht. Dat is onder andere het geval van Nickolay Lamm, een digitale kunstenaar, die besloot een versie van de pop te maken, die op een hedendaagse vrouw lijkt: Lammily. Hij modelleerde de pop eerst op computer om aan te tonen dat de oorspronkelijke Barbie® de echte vrouw helemaal niet voorstelt en er ver vanaf staat. Daarna ging hij nog verder en realiseerde het project "Real Barbie" om 'echte schoonheid' aan te moedigen.

De oorspronkelijke barbie en haar realistische versie © Nickolay Lamm
De oorspronkelijke barbie en haar realistische versie
See album

Hij doopte het resultaat Lammily. Ze heeft zeer weinig make-up op, kan haar armen, handen, benen en voeten bewegen en heeft een garde-robe die elke vrouw aanspreekt (bikini, jurk, short, hemd, sportkleren...). Een realistischer model dus waarvan Nickolay Lamm hoopt het op de markt te kunnen brengen dankzij giften. Het doel was 95.000 dollar en in minder dan een dag verzamelde de ontwerper al genoeg financiële steun om zijn droom te verwezenlijken.

Het valt wel nog af te wachten of de nieuwe pop het originele model dat nog steeds zeer populair is (per seconde worden in de wereld 2 exemplaren verkocht), zal kunnen vervangen. De originele Barbie® blijft voor sommigen nog steeds een model in het echte leven. Er zijn vrouwen die niet terugdeinzen voor verschillende operaties en een drastisch dieet om op hun onrealistische idool te lijken.

Loading...
Marlies de Pape
you might also like