Home / Mode / Lingerie

De lingerie waar mannen wild van worden (maar die vrouwen niet per se dragen)

by Marlies de Pape ,
De lingerie waar mannen wild van worden (maar die vrouwen niet per se dragen)

Aan de ene kant zijn er de mannen die ernaar kijken, ze bewonderen en ze uitdoen. Aan de andere kant heb je de vrouwen die ze kopen, dragen en ze dagelijks moeten verdragen. Net daarom denken mannen en vrouwen niet hetzelfde over lingerie. En een recente studie bevestigt dit nog eens.

Is lingerie gemaakt om onze intieme delen te beschermen en ondersteunen of om onze wederhelft te verleiden? Daar zullen mannen en vrouwen eeuwig over twisten. Een studie uitgevoerd door de website 1001dessous en gepubliceerd door de Huffington Post bevestigde deze realiteit en heeft een poging gewaagd om het meningsverschil te analyseren. Voor de studie werden 950 personen (mannen en vrouwen) ondervraagd waardoor de onderzoekers in het licht konden stellen wat de vrouwen die de lingerie aandoen, scheidt van de mannen die ze uitdoen. De meeste vrouwen (47%) vinden comfort belangrijker dan wat trendy (8%) of sexy (45%) is. Voor de overgrote meerderheid van de mannen moet ondergoed eerst en vooral sexy zijn (74%). Slechts 22% vindt dat het comfortabel moet zitten. Geen verrassingen hier dus.

En de kloof wordt nog groter wanneer we het over de specifieke soorten ondergoed hebben die mannen en vrouwen respectievelijk kiezen om te verleiden. Vrouwen verkiezen meestal een leuk setje (64%), maar mannen hebben liever dat we alles uit de kast halen, met jarretelles (50%), korsetten (41%) en strings (40%). Maar deze lingerie kan respectievelijk maar 15%, 15% en 18% bekoren van zij die ze moeten dragen. Het enige waar de ondervraagden het blijkbaar over eens waren, was de body, die maar bij 9% van de vrouwen en 28% van de mannen in de smaak viel, maar ook de kleuren.

Mannen en vrouwen geven de voorkeur aan zwart en plaatsen minder klassieke kleuren zoals blauw, roze en paars onderaan hun klassement. Het legendarische rood daarentegen doet de harten van 24% van het mannelijke geslacht nog steeds sneller slaan, maar slechts 16% van de vrouwen, die liever wit en nude kopen. Maar over meer dan dat zijn we het dus niet eens.
Maar volgens Cyril Toulet, directeur van 1001dessous, is het niet onoverkomelijk: "Vergeleken met 10 jaar geleden, kiezen vrouwen nu bewust voor sexy lingerie. Vrouwen lopen niet meer het risico om als seksobject gezien te worden, maar voelen zich juist vrouwelijker, sterker en doen zichzelf plezier. De verhouding tussen vrouwen en hun ondergoed is al heel wat geëvolueerd."
​En hoe zit het met de verhouding tussen mannen en hun boxershorts? Dat willen we ook wel eens weten!

Marlies de Pape
you might also like