Home / Relatie / Huwelijk

6 ideeën voor een low budget bohemian trouwfeest

by Marlies de Pape ,
6 ideeën voor een low budget bohemian trouwfeest© Fanny Broissand

Waar verbeelding financiële middelen overtreft.

Summary
  1. · Een huisje op het platteland
  2. · Steek je handen uit de mouwen
  3. · Maak slaatjes
  4. · Kies voor Instax
  5. · Bezwijk voor een jurk die lang meegaat
  6. · Laat je onderdompelen in vintage

Als je wilt trouwen, dan weet je dat je diep in je zakken zal moeten tasten. Maar je hebt ook het recht om niet alles te moeten opofferen, zonder aan charme of romantiek te moeten inboeten.

Hier krijg je zes tips om het bohemian trouwfeest van je dromen te organiseren (en in de maanden daarna nog altijd op restaurant te gaan, op reis te gaan en te feesten, joepie!).

Een perfect bohemian trouwfeest © Fanny Broissand
Een perfect bohemian trouwfeest
See album

Een huisje op het platteland

Vergeet dure zalen en contacteer particulieren die een landelijke tweede woning verhuren. Is er nog iets leukers dan een kleine cottage op het platteland?

Steek je handen uit de mouwen

We hebben allemaal wel een handige buurman, een vriendin die iets weet van belichting, een neef die graag naait... Laat ze hun bijdrage leveren voor een leuk huwelijk waar iedereen aan heeft meegewerkt.
Hang bloemenslingers en lampions, naai zomen aan tafellakens of neem een uurtje om bontgekleurde ballonnen op te blazen die voor heel wat gratie zullen zorgen.

Maak slaatjes

Het kan delicaat zijn om de verlangens van het kersverse bruidspaar te verzoenen met de druk van de familie en de verwachtingen van de vrienden. Maar denk eerst aan jezelf, dat is het belangrijkste. Als je vrienden zien hoe jullie stralen, zullen ze gelukkig zijn.

Voor de netelige kwestie van de maaltijd, aarzel niet om het klassieke vlees- en visbuffet over te slaan en te kiezen voor een oriëntaals diner, met mezzes en heerlijke salades. Aangezien alles vegetarisch is, hou je je budget onder controle zonder aan smaak te moeten inboeten.
Bovendien zullen je vegan / moslim / lactose-allergische / joodse / allergisch aan gluten ( slash, vul aan wat je wilt) vrienden, je dankbaar zijn.

Kies voor Instax

Momentopnames hebben geen prijs. Instax en zijn foto's met een ouderwetse gratie zijn perfect voor mooie herinneringen van vrienden en familie. Vergeet onnatuurlijke kiekjes en geniet van het spontane dat een Intax je geeft. Je kan zelfs een leuk moodboard samenstellen dat de beste momenten groepeert - zoals je in onze foto's hierboven kan zien.

Bezwijk voor een jurk die lang meegaat

Ja, je kan je trouwjurk nog aandoen, zolang ze maar niet in de categorie "meringue pastel pofmouwen" past (in dat geval, zijn we nog op zoek naar een plan B. Laat het ons zeker weten, als je aan iets denkt.)
Wees open-minded en luister naar wat je echt wilt. Heb je zin om te trouwen in rood of groen? Gewoon doen!

Vind je wit toch mooier? Een halflange jurk of tot net boven de knieën is ideaal om later nog op andere gelegenheden te dragen. Met een minimalistische snit kan je nog alle kanten op, maar een mix van kant en borduursels is perfect voor zomers in de tuin. Ga langs in je favoriete winkels, maar niet per se in de afdeling "huwelijk" en je zal zien dat ze vol hangen met goddelijke jurken.

Laat je onderdompelen in vintage

In tweedehandswinkels, kringloopwinkels of bij spullenhulp kan je echt vondsten doen. Een vintage discobal die schittert als een diamant en je heb een dansvloer die de naam waardig is.
Enkele houten planken, een krukje en een beetje knutselwerk, en je krijgt een zelfgemaakte petanquebaan (mét scheidsrechter). The sky is the limit.

Marlies de Pape
you might also like