Home / Lifestyle / Cultuur

Beyoncé, Rihanna, Vanessa Hudgens... Waarom zijn ze zoveel vermagerd?

by Marlies de Pape ,
Beyoncé, Rihanna, Vanessa Hudgens... Waarom zijn ze zoveel vermagerd?© Getty

In de leefwereld van de celebs is het bijna verboden om enkele kilo's te veel te hebben. Beyoncé, Vanessa Hudgens, Jessica Simpson of Rihanna... Deze it-girls pronkten met hun mooie rondingen, maar zijn uiteindelijk ook bezweken voor drastische diëten die aangeraden zijn om door te breken. We zoomen in op de sterren die we vroeger mooier vonden, met vormen.

In Hollywood en, meer in het algemeen, in de leefwereld van de sterren, is gulzigheid geen graag geziene gast. Om door te breken en de aandacht te blijven trekken van de roddelbladen, aarzelen sommige celebs niet om drastische diëten aaneen te rijgen. Een onberispelijke lijn lijkt wel een verplichting om bekend te blijven en jurken met maatje XXS zijn onontbeerlijk om op de rode loper te verschijnen. We hadden het goed mis als we dachten dat sommige sterren zich de les niet zouden laten spellen door deze spijtige schoonheidsidealen. Beyoncé, Rihanna, Vanessa Hudgens en Jessica Simpson hadden mooie rondingen, maar deden snel mee met de trend. Aangezien hun carrière op het spel stond, besloten ze om af te vallen en hun nieuwe vormen tentoon te stellen. Net zoals Nicole Richie, Demi Moore, Scarlett Johansson en zelfs Adèle, besloten ze om mee te gaan met "wat verwacht wordt". En dat vinden wij jammer!

Beyoncé in 2002 © Getty
Beyoncé in 2002
See album

Intensieve diëten

Het is waar dat het gemakkelijker is om af te vallen als je miljoenen dollars op je bankrekening hebt staan. De sterren nemen een coach aan die hen bijstaat om aan sport te doen, dagelijkse oefeningen meegeeft en raad geeft bij drastische diëten. Sommigen nemen zelfs hun toevlucht tot plastische chirurgie, dus liposuctie, om hun streefgewicht te bereiken. Een triestige eindsom die de fans ergert of hen op een negatieve manier beïnvloedt. Vooral adolescenten, bijvoorbeeld, die op hun idool willen gelijken en niet meer eten om magerder te zijn. Vormen zijn steeds minder welkom in Hollywood, en dat is ontoelaatbaar. De normale vrouw, die zich af en toe eens iets lekkers toestaat, die zich niet volledig onthoudt van dingen die ze lekker vindt en een evenwichtige voeding behoudt, verschijnt niet meer op de rode loper. Wanneer zal er eindelijk eens een einde komen aan deze schoonheidsidealen? Wanneer zullen we eens een Beyoncé of een Rihanna zien die trots is op haar ronde billen en ze fier laat zien? We moeten van ons lichaam houden zoals het ons, dat is echt geluk!

Meer op wewomen.be:
Modellen met een maatje meer geven ons 10 lessen in zelfvertrouwen
Magere sterren: Vind jij deze sterren ook te dun?
Deze sterren zijn aangekomen

Marlies de Pape
you might also like