Home / Lifestyle / Cultuur

Magere sterren: Vind jij deze sterren ook te dun?

by Dorothee Gebele ,
Magere sterren: Vind jij deze sterren ook te dun?© Getty

Mager zijn hangt soms samen met de lichaamsbouw, maar in Hollywood is het vooral een cultus. Sterren vermageren vaak om te voldoen aan de normen. Dit zijn de dunste sterren van nu.

Depressies, complexen, ziekte… Er zijn nogal wat factoren die ertoe kunnen leiden dat een vrouw gewicht verliest. In Hollywood moet je echter niet depressief zijn om te vermageren. De trend wil immers dat vrouwelijke celebs net zo dun zijn als de creaturen op de glossy covers van de vrouwenpers of de topmodellen die over de catwalk paraderen. “Hoe slanker, hoe mooier” lijkt ondertussen het devies van alle sterren.

Drastisch diëten, intensief sporten… soms zijn ze tot alles bereid om in het kleinste jeansmaatje te passen. Een ongelukkige balans die helaas perfect de huidige mentaliteit weergeeft. Sommige iconen zoals Vanessa Paradis of Alexa Chung zijn altijd mager geweest; anderen, zoals Nicole Richie of Miley Cyrus kozen ervoor om snel en doeltreffend af te vallen. Een manier die gevaarlijk kan zijn voor hun gezondheid, iets wat de celebs niet altijd lijken te beseffen.

In Hollywood is magerzucht een heuse plaag. Terwijl actrices vroeger trots waren op hun wulpse vormen, zijn ze vandaag meer dan slank. Kijk maar naar Angelina Jolie, Demi Moore of Kate Bosworth… Alle drie wilden ze afvallen. Een mode-effect dat we liever zouden zien verdwijnen. De sterren van nu dragen met hun figuur zielige waarden uit.

Array

Afvallen voor meer bekendheid? Sommigen moesten zelfs in het ziekenhuis opgenomen worden: het overkwam bijvoorbeeld Mary-Kate Olsen die enkele jaren geleden zelfs officieel als anorectisch bestempeld werd. Victoria Beckham van haar kant lijkt het zo druk te hebben dat ze naar verluidt zou vergeten te eten. Nog in het Verenigd Koninkrijk gaf Keira Knightley onlangs toe dat ze ooit kampte met zware eetstoornissen. Gelukkig zijn er straffe madammen als Liv Tyler, Jennifer Lawrence en Kate Winslet die trots zijn op hun vormen en de strijd aanbinden met de slankheidsdictatuur.

Keira Knightley (2006) © Getty
Keira Knightley (2006)
See album

Lees ook:
> Deze sterren zijn aangekomen
> Sterren en dieet: ze houden ervan!
> Celebrities: jojodiëten voor een filmrol
> 10 volledig gestoorde diëten

Dorothee Gebele
you might also like