Home / Beauty / Make-up

De nieuwe make-uptrends gespot op de catwalk

by Marlies de Pape ,
De nieuwe make-uptrends gespot op de catwalk© Pixel Formula

Van nude Balmain tot de folklorische Manish Arora, de make-upartiesten zetten in op contrasten en experimenten voor de modeshows van de herfst-winter 2014-2015. Eyeliner krijgt een nieuwe invulling, oogschaduw wordt uitgesmeerd en wenkbrauwen en wimpers verdwijnen... Zoom op de make-uptrends voor het komende seizoen, of al voor nu voor de avant-gardisten onder ons.

Summary
  1. · Less is more
  2. · Neo-liner en liner neon
  3. · Hopen oogschaduw
  4. · Koperlook
  5. · Baby doll
  6. · Bleached wenkbrauwen
  7. · Gebeten door rood

Less is more

Een ding is zeker op de catwalks voor de herfst-winter 2014-2015: naturel heeft de overhand. Nude hier, nude daar... De komende winter zal naturel zijn, of zal niet zijn. Je zal goed kunnen besparen op je make-up en je beautycase zal heel wat lichter aanvoelen. Bij Balmain, Giambattista Valli, Isabel Marant en Barbara Bui zal je zeker niet te veel make-up aantreffen. Geen enkele (zichtbare) make-up te bespeuren. Enkel een vleugje CC crème en andere blur verzorgingsproducten om kleine onvolkomenheden te verbergen en je teint te laten stralen. Zelfs mascara komt er niet aan te pas!
Voor de verstokte beautysta's onder ons, geen paniek, de Fashion week van Parijs heeft ons toch voldoende opties gegeven...

Neo-liner en liner neon

Bij Anthony Vaccarello heeft Tom Pécheux, make-upartiest voor Estée Lauder, zich laten inspireren door de ontwerpen van René Gruau, designer, om strakke lijnen te creëren... met flossdraad (ja ja!). Het geeft een tribale en artistieke kant aan je blik.
Jean Paul Gaultier kiest voor de versie "eye-liner tot aan de oren", een relatief discreet rock'n'roll bambi-oog. Kenzo doet hetzelfde, maar dan in elektrische tinten, terwijl Chanel gaat voor fluo-oranje, groen en roze. Jean-Charles de Castelbajac maakt het lijntje van een eye-liner na in oogschaduw, in neon-kleuren weliswaar, en Dior voegt er glittertjes aan toe.
De rest van het gezicht is overal nude, wimpers incluis!

Make-up modeshow Anthony Vaccarello herfst-winter 2014-2015 © Pixel Formula
Make-up modeshow Anthony Vaccarello herfst-winter 2014-2015
See album

Hopen oogschaduw

Eyeliner is terug van weggeweest, maar oogschaduw blijft niet in de schaduw staan. Dat is het minste dat we kunnen zeggen want de designers houden zich niet in. Zwart, paars, geel, groen... Alles kan en alles mag. Zolang je je oogschaduw maar niet in dezelfde tint als je trui van de dag kiest!
Nog steeds geen mascara aan de horizon te bespeuren. En dat is het toppunt van chic op dit moment. De blik is minder donker, minder uitgebreid en daarvoor kunnen wij alleen maar applaudisseren. Zo vermijd je hoopjes, excessen en win je tijd en zie je er frisser uit. Om je wimpers toch mooi uit te laten komen, kan je ze krullen en een doorzichtige mascara aanbrengen, of gewoon helemaal niets!

Make-up modeshow Nina Ricci herfst-winter 2014-2015 © Pixel Formula
Make-up modeshow Nina Ricci herfst-winter 2014-2015
See album

Koperlook

Perfect voor de herfst en de eindejaarsfeesten, met een goudbruine of oranje gloed is de koperlook zowel geschikt voor 's avonds als overdag.
Voor 's avonds, een vleugje goud in de binnenhoek van het oog op een smokey zwart (Louis Vuitton) of oranje (Alexander McQueen). Overdag kan je kiezen voor een echte aureool van oranje, discreet en absoluut te combineren met een fris gezicht (zonder wallen) en liefst als je lichte ogen hebt zoals gezien bij Céline of John Galliano.

Koper make-up modeshow Alexander McQueen herfst-winter 2014-2015 © Pixel Formula
Koper make-up modeshow Alexander McQueen herfst-winter 2014-2015
See album

Baby doll

De jaren '60 zijn terug, zowel in de mode als op schoonheidsvlak. In tegenstelling tot de trend "naakte wimpers", is mascara alomaanwezig bij enkele militante designers. Bij Saint Laurent zien we veel eyeliner en zwaar opgemaakte wimpers boven én onder het oog. Twiggy versie 2014 van Vionnet heeft maar 3 wimpers die dik in potlood getekend zijn. Rochas kiest voor valse wimpers.

Make-up 60's op de catwalk van Saint Laurent Herfst-Winter 2014-2015 © Pixel Formula
Make-up 60's op de catwalk van Saint Laurent Herfst-Winter 2014-2015
See album

Bleached wenkbrauwen

Bij Givenchy, waren de wenkbrauwen en beetje te veel van het goede. Daarom besloot make-upartiest Pat McGrath ze volledig te laten verdwijnen door ze te ontkleuren. Het is niet de eerste keer dat we geen wenkbrauwen zien, maar de look is misschien net iets te avant-gardistisch om ook op straat over te nemen. Tenzij je uit bent op een buitenaardse look of je Miley Cyrus bent op een avondje uit.

Make-up modeshow Givenchy herfst-winter 2014-2015 © Pixel Formula
Make-up modeshow Givenchy herfst-winter 2014-2015
See album

Gebeten door rood

We hebben niet veel lippenstift gezien op de catwalks voor het seizoen herfst-winter 2014-2015. Nochtans gaat het bij Cédric Charlier om een verwaarloosde chique look van de mond. Een bloedrode mond kunnen we hier bewonderen.
Tip om de look te imiteren: je brengt een eerste laag aan op je lippen en dept die af met een zakdoekje. Daarna breng je met je vinger een dikkere, glanzende laag aan in het midden van je mond. Indien nodig voeg je een laagje gloss toe, nog altijd met je vinger om de lippenstift niet uit te smeren.

Make-up modeshow Cédric Charlier herfst-winter 2014-2015 © Pixel Formula
Make-up modeshow Cédric Charlier herfst-winter 2014-2015
See album

Meer op wewomen.be:
Tips voor het aanbrengen van eyeliner
Hoe krijg ik een mooie en natuurlijke look?
Smokey eyes: tutorial

Marlies de Pape
you might also like