Home / Beauty / Make-up

Tutorial: 10 make-uptips bij warm weer

by Marlies de Pape ,
Tutorial: 10 make-uptips bij warm weer© Nuxe

Mascara die uitloopt, een voorhoofd dat blinkt, rode plekken: we kijken allemaal uit naar de zomer, maar het is toch moeilijk om er een hele dag onberispelijk uit te zien in die hitte. We geven je tien tips mee voor een onfeilbare make-up, in maximum 10 minuten, zowel voor overdag als 's nachts...

Summary
  1. · Stap 1: Reinigen
  2. · Stap 2: Zuiveren
  3. · Stap 3: Hydrateren
  4. · Stap 4: De basis
  5. · Stap 5: De teint
  6. · Stap 6: De ogen
  7. · Stap 7: De lippen
  8. · Stap 8: Fixeren
  9. · Stap 9: Het haar
  10. · Stap 10: Bijwerken

Voor je begint, moet je weten dat je zuinig moet omgaan met elk product en dat ze niet allemaal noodzakelijk zijn voor een natuurlijke look!

La Crème Prodigieuse® DD crème SPF 30 van Nuxe, beschikbaar in 3 tinten © Nuxe
La Crème Prodigieuse® DD crème SPF 30 van Nuxe, beschikbaar in 3 tinten
See album
Array

Stap 1: Reinigen

De eerste belangrijke stap: de reiniging. Ook al is je huid normaal gezien goed gereinigd 's avonds en heb je alle make-up eraf gehaald, toch is het uiterst belangrijk om 's ochtends al het overtollig talg en andere onzuiverheden die je huid 's nachts afscheidt, weg te vegen. De zomer is het geschikte moment om je gezicht te reinigen met een zachte en niet vette reiniger. Kies voor een reiniger die schuimt met water (vermijd kalk zoveel je kunt), of gebruik liefst micellair water dat je afspoelt met thermaal water, om in alle zachtheid alle lagen van het product weg te halen.

Stap 2: Zuiveren

Verminder de zichtbaarheid van poriën met een verstevigend en gladmakend serum.
Goed om te weten: sommige serums hebben een make-up only functie, d.w.z. dat ze de poriën camoufleren en verdwijnen nadat je je hebt ontschminkt. Andere serums camoufleren maar hebben ook een werking op de lange termijn. Eenmaal raden voor dewelke wij kiezen...

Stap 3: Hydrateren

Geen sprake van dat we onze huid laten uitdrogen met het voorwendsel dat we er niet als een klont boter willen uitzien. Wegblijven van je hydraterende creme, heeft enkel negatieve effecten. En omdat je huid graag wraak neemt, zal je de gevolgen dubbel en dik terugkrijgen: een glimmende huid, te veel talg, uitgezette poriën... Het maakt het enkel maar erger. Wees streng met jezelf en kies een lichte textuur (geen formule!), maar dat is dan ook alles waar je op moet letten. Door blootstelling aan de zon, heeft je huid zeker verzorging nodig.
Crèmes zoals BB creams zijn de beste keuze om te hydrateren, beschermen en camoufleren. Het neusje van de zalm is de DD crème, die een hele waaier beschermingen aanbiedt. De meest volledige beschermen ook tegen de zon (onmisbaar in de zomer), tegen oxidatieve stress, vervuiling, maken je huid mat en geven een mooie glans aan alle huidtypes en -kleuren.
Tip: als je een heel droge huid hebt, gebruik dan een DD crème bovenop je dagelijkse verzorgingscreme.

Stap 4: De basis

De DD crème is de basis, dus is het niet nodig om daar nog een klassieke basis aan toe te voegen. Maar om je make-up nog langer te laten houden en hem zo goed mogelijk te laten uitkomen, mag je natuurlijk altijd nog een extra basis toevoegen. Deze gaat alle lijntjes, vlekken en poriën verbergen en je huid glad en mat maken. Kies een fixerende basis en breng hem aan door zachtjes te kloppen met de toppen van je vingers zodat je de DD crème niet wegwrijft. Ondanks hun bedrieglijke benaming, herinneren we je eraan dat de basiscrèmes geen verzorgingen zijn, maar wel degelijk make-upproducten.

Stap 5: De teint

Als je DD crème een kleurtje heeft, is dat voldoende om je huid een mooie gloed te geven en onvolkomenheden te camoufleren, vooral in de zomer wanneer het moeilijk is om een tint te kiezen. Als je het nodig vindt, kan je nog altijd een concealer en een lichte fond de teint, in spray- of poedervorm, aanbrengen. Als je snel verbrandt, gebruik dan zeker geen blush, maar breng wat poeder aan.

Stap 6: De ogen

We kunnen je geen betere raad geven in de zomer, dan een vleugje mascara en daarmee uit. Maar voor zij die zich naakt voelen zonder een smokey eye of een lijntje eyeliner, begin dan net als voor je gezicht, met een speciale basis op je ooglid. Deze stap mag je zeker niet overslaan als je wilt dat je oogschaduw de hele dag blijft zitten, zonder in de plooien samen te klonteren. Werk dan af met een waterproof mascara. Als je niet weet welke mascara je moet vertrouwen, voer dan een crashtest uit in de badkamer: breng je mascara aan en neem dan een douche om te zien hoe goed hij blijft zitten in crisissituaties. Als de mascara blijft zitten, of toch ongeveer, dan heb je een goeie te pakken voor de zomer. Als je eruitziet als een panda na de douche, dan houd je die mascara beter voor de winter! Iets minder radicaal, maar ook doeltreffend: drenk een stukje watte in water en dep het op je oog. Om je mascara nog langer te laten houden, bestaan er ook fixerende gels die je boven je mascara aanbrengt.

Stap 7: De lippen

Een gloss die uitloopt is niet echt glamoureus... Breng dus eerst een basis aan op droge en zachte lippen (als dat niet het geval is, is het misschien tijd voor een peeling). Kies dan best voor een langhoudende lippenstift. Tip: je kan ook een los of compact poeder op je lippen aanbrengen om een eventuele vetlaag weg te nemen. Breng dan je lippenstift aan en dep af met een zakdoekje. Dan breng je nog een tweede laag aan. De test met de douche kan je ook hier uitvoeren, net als een fixerende lippenstift.

Stap 8: Fixeren

Nu komen we eindelijk bij de belangrijkste fase van de hele operatie: fixeren. Begin met een vleug doorzichtig, los poeder (lichter en discreter dan een compactpoeder die je teint kan verstarren als je er te veel van gebruikt). Verstuif dan een setting spray op je gezicht. Als je dat niet bij de hand hebt, kan een beetje thermaal water ook al helpen. En natuurlijk overdag bijwerken. Zo zie je er altijd fris uit!

Stap 9: Het haar

Het is nog niet gedaan! Nu we onze huid zo goed hebben beschermd tegen de zon, kunnen we ons haar niet zomaar verwaarlozen. Een paar keer verstuiven met een beschermende spray, en je bent klaar om naar buiten te gaan.

Stap 10: Bijwerken

Ondanks onze onfeilbare tips, kan het toch nog zijn dat je je gezicht wat moet bijwerken na een lange namiddag stappen, een paniekcrisis in een overvolle metro of een avond achter de barbecue. Natuurlijk moet je niet weer van nul af aan beginnen: een stukje shine eraser of een gel om je gezicht weer mat te maken, of een beetje thermaal water en je kan weer verder!

Marlies de Pape
you might also like