Home / Beauty / Lichaam en gezicht

Je wenkbrauwen epileren: tot op het haartje precies!

by the editorial team ,
Je wenkbrauwen epileren: tot op het haartje precies!

Niet-bijgewerkte wenkbrauwen, zijn net zoals de beehive: uit de mode. Wenkbrauwen hebben tegenwoordig een natuurlijke en harmonieuze lijn. Lees verder en ontdek onze tips om je blik in de verf te zetten en de lijnen van je gezicht in evenwicht te brengen. Maak je geen zorgen meer over je wenkbrauwen!

Summary
  1. · Voor de epilatie
  2. · Hoe epileer je je wenkbrauwen?
  3. · De verschillende vormen
  4. · Epilatiemethoden
  5. · Na het epileren

Voor de epilatie

Het is heel belangrijk om eerst de boog van je wenkbrauwen vast te leggen, en dat volgens de vorm van je gezicht: rond, lang, breed of vierkant. Hiervoor moet je voor de spiegel een denkbeeldige lijn trekken van je neusplooi tot aan de binnenste hoek van je oog en je wenkbrauw. Doe dat voor beide kanten, en je weet waar je wenkbrauw moet beginnen. Je kunt hiervoor een potlood gebruiken: plaats het op je gezicht, van je neusplooi tot aan de binnenkant van je oog. Alle haartjes die buiten deze potloodlijn komen, mogen geëpileerd worden.

Array

Om te bepalen waar je wenkbrauw stopt, zul je ook een denkbeeldige lijn moeten trekken gaande van de mondhoeken tot aan de buitenste hoek van je oog. Ook hier epileer je alle haartjes die buiten deze lijn vallen.

Laat niet meer dan 1,5 cm tussen je twee wenkbrauwen in: een te grote ruimte tussen de twee kun je neus dikker doen lijken. Eenmaal dit gebeurd is, weet je precies welke lengte ze zullen hebben.

De dikte van je wenkbrauwen wordt bepaald door de oorspronkelijke grootte ervan en de vorm die je ze wilt geven. Iedereen heeft dus andere wenkbrauwen. Er is echter wel een regel die geldt voor iedereen: de binnenkant van de wenkbrauw moet breder zijn. Alle wenkbrauwen moeten op deze manier bijgewerkt worden: de wenkbrauwlijn is in het midden van het gezicht breder en versmalt geleidelijk aan naar de buitenkant toe. Het is onmogelijk om de basisvorm of de haargroei van de wenkbrauw te veranderen. Je wenkbrauw moet een curve volgen die 3/4 stijgend en 1/4 dalend is.

Hoe epileer je je wenkbrauwen?

Je werkt je wenkbrauwen best bij wanneer je net uit de douche komt: door de warmte zijn je poriën geopend en zul je je haartjes gemakkelijker kunnen uittrekken. Je zult je huid moeten strak trekken tussen twee vingers et je wenkbrauwen haartje per haartje epileren, en dit in de richting van de haargroei. Ga precies te werk en maak korte, krachtige bewegingen. Grijp het haartje zo dicht mogelijk bij de wortel om te vermijden dat het zou breken. Om symmetrisch te werk te gaan, epileer je best enkele haartjes rechts, dan weer enkele haartjes links, enzovoort.

Probeer de bovenkant van je wenkbrauwen niet te epileren. Het is veel natuurlijker en harmonieuzer om te werken vanaf de onderkant ervan. Twijfel er echter niet aan om de haartjes tussen je twee wenkbrauwen in te verwijderen.

De verschillende vormen

- Voor wenkbrauwen met haartjes die in het midden naar omhoog groeien: maak de vorm ervan wat ronder en epileer hiervoor lichtjes de bovenkant van je wenkbrauw aan de binnenkant van je oog.

- Voor rechte wenkbrauwen: maak de lijn in het midden wat ronder door je wenkbrauwen breder te laten aan de twee uiteinden. Werk vervolgens de bovenkant van deze twee uiteinden bij.

- Bij dunne wenkbrauwen mag je het lijntje niet te dun maken.

- Voor hoekige wenkbrauwen epileer je heel lichtjes de top van de hoek midden in je wenkbrauwen om een mooiere ronding te verkrijgen.

Epilatiemethoden

Epileer je wenkbrauwen natuurlijk nooit met een scheermesje! Gebruik een epileerpincet, het is de eenvoudigste en goedkoopste methode. Je kunt je ze ook bijwerken met was: schets de lijn van je wenkbrauwen en breng was aan in de richting van de haargroei. Vergeet natuurlijk het gedeelte tussen je twee wenkbrauwen in niet.

Als je je wenkbrauwen niet zelf durft te epileren, dan ga je naar een schoonheidssalon en laat je je door een schoonheidsspecialiste helpen. Er kan niets mislopen, en bovendien kan zij het je voordoen, zodat je het de volgende keer zelf kunt proberen thuis.

Na het epileren

Eenmaal geëpileerd, borstel je je wenkbrauwen om de haartjes terug in de plooi te leggen. Indien nodig, kun je hier en daar nog wat corrigeren. Denk er ook aan dat je huid waarschijnlijk rood zal zien: epileer je wenkbrauwen dus de avond voor je op stap gaat en niet op het moment dat je je opmaakt!

Neem je pincet vast en begin te epileren!

Lees ook:
>
Je bikinilijn epileren
> Tips voor avondmake-up

you might also like