Home / Beauty / Make-up

Tips voor avondmake-up

by Valérie Van Kerckvoorde ,
Tips voor avondmake-up

Avondmake-up moet uitgesproken maar ook gesofisticeerd zijn om er glamoureus en stralend uit te zien. Het gedempte licht zorgt ervoor dat je kunt spelen met kleuren en texturen!

De gelegenheden: Als je een mooie avondjurk draagt, moet je aandacht besteden aan je make-up. Ook als je naar een nachtclub gaat of een avondje met vrienden doorbrengt, kun je je mooi opmaken.

Goede kleuren: Voor een glamoureuze stijl kies je best voor make-up waarvan de kleur dicht aansluit bij jouw teint. Om je nog mooier te maken, moet je een natuurlijke basis hebben. Wat je moet vermijden: Artificiële kleuren doen je er slecht uitzien, en blauw en paars maken je gelaatstrekken harder.

De techniek:
- stap 1: een perfecte teint. Om er stralend uit te zien in schemerlicht, moet je teint zijdeachtig zijn. Kies voor een vloeibare en poederachtige foundation die je huid uniform maakt zonder te overdrijven. Vervolgens breng je op je hele gezicht een oplichtend poeder aan met een grote borstel.

- stap 2: geïriseerde jukbeenderen. Benadruk je jukbeenderen met een licht amber- en parelmoerkleurige blush die mooi blinkt in het licht. Gebruik een klein beetje goudkleurig poeder op je neus, je kaken en voorhoofd voor een subliem effect!

- stap 3: een prachtige blik. Een mooie blik is heel belangrijk in avondmake-up. Hij moet intens en sensueel zijn. De kleuren: Kies voor oogschaduw in donkere kleuren (donkergrijs, bruin of zwart) in crème- of poedervorm. Voor een golden touch kies je voor goudkleurige oogschaduw met glitters. De techniek: trek een lijntje met een kohlpotlood aan de wimperrand boven en onder je oog om je blik te benadrukken. Je gebruikt een donkere oogschaduw op je ooglid en een lichtere kleur onder je wenkbrauwboog. Je begint best aan de binnenkant van je oog en werkt naar de buitenkant ervan toe. Gebruik ook een klein beetje oogschaduw onder je oog, net onder je wimpers. Ten slotte werk je je wimpers bij met een volumegevende mascara die je blik diepte en intensiteit zal geven.

- stap 4: een volle mond. Ook aan je lippen moet je voldoende aandacht schenken. Gebruik een mooie lippenstift voor een sensuele en ultravrouwelijke toets. Denk maar aan de stijl van Monica Bellucci op de rode loper. De kleur: Kies voor een rode lippenstift. Een gloss heeft niet voldoende effect voor avondmake-up en blijft niet lang genoeg. De techniek: Teken met een flink gescherpt potlood in een iets donkerdere kleur dan je lippenstift de contouren van je lippen. Met een borsteltje breng je vervolgens de lippenstift aan op je lippen. Je begint hierbij in het midden en gaat naar de mondhoeken toe. Druk je lippen op een tissue en zet nog een tweede laag lippenstift. Zo zullen je lippen veel langer mooi blijven. Voor een blinkend effect kun je een klein beetje gloss aanbrengen. Je zult een ultra chic en shiny resultaat verkrijgen!

Glamtouch:
Om de hele avond te stralen, kun je glitters gebruiken op je oogleden en op het bovenste gedeelte van je jukbeenderen.

Toegelaten fantasietjes en kleine extra's: valse wimpers, huidjuwelen, glitters, pailletten, strass,... Combineer chic en glamour op een bruisende manier!

Foto : Helena Rubinstein


Lees ook:
>
Je wenkbrauwen epileren: tot op het haartje precies
> Tips voor het aanbrengen van eyeliner

Valérie Van Kerckvoorde
you might also like